יום חמישי, 31 במאי 2018

מוסקה של עוף וגרגירי חומוס

לחתוך, לקצוץ, למלא, לבשל, לסדר סט, להרכיב שולחן, לסדר צלחות, כוסות, כפות, לכוון תאורה, לצלם, לצלם שוב מכמה כיוונים, לסיים , לטעום, לחייך, להמשיך למנה הבאה.
השגרה שלנו, האהבה שלנו לאוכל, לצילום, האומנות שלנו, תיק האוכל שלנו שכל שבוע מתחדש בעוד מנה שבאה ישר מהלב שלנו.
בחוץ עדיין אור וחמסין של קיץ שעדיין לא החליט אם הוא פה או לא.
ועל הכיריים יש סיר, סיר שמכיל הרבה אהבות קטנות: חומוס, חצילים, רוטב עמוק וביס, ביס אחד מושלם , כזה שאומר ברוכים הבאים  לתיק האוכל שלנו, תפתחו את הסיר , טעים פה.

מצרכים:
לחצילים ולרוטב:
2 חצילים ארוכים 
1 כוס גרגירי חומוס מבושל
1 בצל גדול חתוך לרצועות
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי אדום פרוס לטבעות דקות
5 כפות שמן זית
תרסיס שמן
כפית שטוחה של מלח
כפית כורכום
חצי כף כמון
1 כף רכז רימונים
1 כף סילאן
3 כוסות מים
מצרכים למלית:
500 גרם בשר עוף\ בקר טחון
1 בצל קצוץ
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כף בהרט
אופן ההכנה :
מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה.
פורסים את החצילים לפרוסות עבות בעובי של 2 ס"מ וכל פרוסה פורסים שוב אבל לא עד הסוף- יוצרים מעין "סנדוויץ' של חציל".
ממלאים כל חציל שפרסנו במלית.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.
אופים 20  דקות בחום של 200 מעלות עד להשחמה.
בסיר שטוח מניחים שמן זית ובצל , מטגנים עד להזהבת הבצל ומוסיפים את התבלינים היבשים, גרגירי החומוס, השום ו- 3 כוסות מים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים בזהירות את פרוסות החצילים.
מפזרים מעל טבעות פלפל צ'ילי, סילאן ורכז רימונים ומבשלים על אש קטנה עד לצמצום הנוזלים כ- 30 דקות.