יום ראשון, 13 במאי 2018

עוגת גבינה קרה ואוכמניות

יש בה משהו קסום בעוגת גבינה.
יש בה טוהר שאין באף אחת אחרת, יש בה חגיגיות שאיתה היא נולדת.
היא תמיד תראה מפוארת ותמיד תוציא קריאות התפעלות והיא תמיד תמיד תחכה רק במקרר.
עוגת הגבינה שלנו לשבועות הזה היא קרה, היא רכה, היא מתוקה והיא כל מה שרצינו .
עוגת גבינה קרה עם קונפיטורת אוכמניות בתיק האוכל שלנו ואני עם כפית שמחכה לסיום הצילום ולביס.






עוגת גבינה קרה ואוכמניות.
מצרכים: לעוגה בקוטר 24-26
אביזרים: תבנית קפיצית בקוטר 24 או תבנית סיליקון
לקלתית:
1 חבילת בישקוטי
כוס חלב
רבע כוס מים חמים
לציפוי:
350 גרם קונפיטורת אוכמניות.

למלית הגבינה:
1 שקית ג'לטין 14 גרם
1 מיכל שמנת להקצפה
200 גרם שמנת חמוצה
1 שקית אינסטנט פודינג
500 גרם ריקוטה
חצי כוס אבקת סוכר
5 כפות מים

הוראות הכנה:
במקרה ומשתמשים בתבנית קפיצית הקלתית תהיה בהתחלה ואם בתבנית סיליקון אז הקלתית מורכבת בסוף על המלית.
מערבבים חלב עם מים וטובלים את הבישקוטי- שלב אחרון אם משתמשים בתבנית סיליקון.
מערבבים את הג'לטין עם 5 כפות מים ומחכים 5 דקות, לאחר 5 דקות מחממים כ- 30 שניות במיקרוגל.
מקציפים שמנת להקצפה עם 1 פודינג וניל וריקוטה לקרם יציב. 
מוסיפים את השמנת החמוצה, אבקת הסוכר  והג'לטין הנוזלי (לאחר החימום) וממשיכים להקציף.
מעבירים את מחצית מהמלית לתבנית. 
מפזרים בעזרת כפית, 6 כפיות קונפיטורה על המלית ומכסים בעוד מלית.
מכניסים למקפיא לפחות לשלוש שעות.
לאחר 3 שעות מוציאים מהמקפיא.
מערבבים את הקונפיטורה עם 2 כפות מים רותחים עד להתרככות ומקשטים מלמעלה.
שומרים בקירור עד להגשה.