יום חמישי, 3 במאי 2018

מאפה גבינות ותרד

מאפה גבינות ותרד
יש כאלו שבונים מגדלים גבוהים.
יש כאלו שמאמינים שמה שגבוה יותר הוא הטוב ביותר .
אני נוטה להאמין ביסודות.
כשהיסודות טובים ויציבים אז אין כוח שבעולם שיכול להזיז אותם.
כששבועות מתקרב אני תמיד נוטה להיות יותר שמחה, יש משהו בחג הזה שפשוט גורם לי לחייך.
הבגדים הלבנים, הפרחים, המאכלים האיטלקיים שלנו שמקשטים את שולחן לצד מלא דברים אחרים.
מאפה של קוביות גבינה ותרד אצלנו בתיק האוכל. קוביות שמזכירות לי שההתחלות  והיסודות  שלנו חזקים  מהכל.






מצרכים:
 2 עלי בצק עלים בגודל של 20 20 
למלית:
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת 
3 ביצים
200 גרם ריקוטה
150 גרם גבינה קשה מגוררת 
2 כוסות תרד מאודה קצוץ
3 כפות קמח תופח
1 בצל קטן קצוץ מטוגן
כפית שטוחה של מלח
חצי כפית פלפל שחור
לציפוי:
1 ביצה טרופה
כפית צ'ילי גרוס- לא חובה
2 כפות שומשום
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה בדיוק לפי גודלה.
מניחים עלה אחד של בצק עלים בצורה שלא יהיו לו דפנות .
מערבבים בקערה את מרכיבי המלית ושופכים על הבצק.
משטחים את המלית ומניחים עלה בצק עלים נוסף מעל.
מברישים בביצה ותוספות וחורצים בזהירות קוביות על הבצק כדי שנוכל לחתוך את המאפה בצורה שווה לאחר האפייה.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה שחום וגבוה.
מצננים כ- 10 דקות וחותכים לקוביות לפני ההגשה.