יום חמישי, 24 במאי 2018

בורקס ממולא בשר‎

לפעמים לא צריך להתחכם, לפעמים הפשטות היא זו שמנצחת , לפעמים תקופה ארוכה מזכירה לנו כמה נכון וטוב יש בפשטות שלנו וכמה לא צריך לסבך דברים כשהם כבר טובים.
יש מנות שאיכשהו תמיד יתחברו לי למילה משפחה, בין אם זה הביקור של יום שישי אצל ההורים, כשאמא מכינה את בורקס הבשר שלה ומפזרת ריח מדהים בכל הבית ובין אם זה שותפים שהפכו עם השנים לסוג של משפחה ואת יודעת כמה הם אוהבים בורקס  ממולא בבשר.
יש קסם בפשטות שאין בשום דבר אחר.
לא תמיד צריך להתחכם, לא תמיד צריך להפתיע, לפעמים זה בסדר פשוט להגיד, שב תאכל הכנתי בורקס ממולא בבשר.










מצרכים:

1 חבילת בצק עלים שהופשר במקרר
1 בצל גדול קצוץ דק
600 גרם בשר טחון
50 גרם צנוברים \ שקדים קצוצים
1 כפית בהרט
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס 
1/2 כף פפריקה מתוקה
4 כפות שמן זית
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום\ קצח\ מלח גס

ההכנה:

במחבת מניחים שמן זית ובצל , מטגנים כ- 4 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון
מטגנים כחמש דקות נוספות תוך כדי תנועות ערבוב עד להתפוררות הבשר ומוסיפים את התבלינים, מערבבים שתי דקות נוספות ומסירים מהאש.
מצננם ומסננים מהנוזלים ואז מוסיפים צנוברים .
פורסים את בצק העלים ומרדדים מעט.
חותכים לרצועות רחבות, מניחים פס ממלית הבשר בקצה אחד, מגלגלים לכרוכית וואז מגלגלים לצורת שבלול.
ניתן לחתוך לצורת קוביות, למלא במרכז ולקפל למלבן קטן ומהודק.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

מפזרים תוספות מעל ואופים בחום של 180 מעלות 25-30 דקות.