יום חמישי, 11 בינואר 2018

לחם כפרי עם חמוציות שקדים וקשיו‎



אומרים שלישה מגיעה מהלב, אומרים שהיא באה ממקום פנימי, מרגש, מעוצמות שקיימות רק בנו.
השבוע הבלוג שלנו חוגג 6 שנים, 6 שנים בהן אנחנו מקדישים את הלב והנשמה לאומנות שלנו, לאוכל שמגיע ממקום קרוב ללב, למסורות, לחיים, לחופי ים נטושים שמצאתי, להליכות בשדות ובוואדי, לאוכל שבא מהבית ולאוכל שבא מכל העולם.
לסטיילינג המוקפד לכל מנה שלנו, לצילום הכ"כ מושקע מחשבה וביצוע.
לכל פוסט שעולה לבלוג שלנו ומרגיש לנו תמיד חלק מאיתנו , ממי שאנחנו.
בחרנו לחגוג את יום ההולדת של הבלוג שלנו בלחם, כי לחם מגיע בדיוק מאותן מקומו עמוקים שדיברנו עליהם, כי הוא נותן את כל כולו ומפתיע כל פעם מחדש.
לחם כפרי עם פיצוחים ופירות מתוקים בבלוג שלנו ויום הולדת שמח לתיק האוכל שלנו








לחם חמוציות ושקדים

המצרכים:
2 כוסות קמח מלא
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר חום 
 2 כוסות מים פושרים
כוס חמוציו מיובשות
כוס שקדים או קשיו
2 כוסות מים פושרים




  אופן ההכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים מלבד הפיצוחים והחמוציות משתדלים שלא יהיה קשר ישיר בין השמרים והמלח - הבצק אמור להיות דביק , אם יש צורך מוסיפים רבע כוס מים פושרים ומשאירים  להתפחה בקערה מכוסה לשעה.
לאחר מכן מקמחים היטב משטח עבודה מעבירים אליו בזהירות את הבצק ולשים לבצק גמיש
מניחים על משטח מרופד נייר אפייה ומפזרים מעל מעט קמח
מתפיחים כחצי שעה ויוצרים כמה חתכים על הלחם.
מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים ליצירת אדים בזמן האפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ל- 10 דקות , לאחר מכן מורידים את הטמפ' ל- 180 מעלות ואופים 20 דקות נוספות.
מצננים על רשת.
·        הערה – ניתן להחליף את מרכיבי התוספות בתמרים\ אגוזים וכל פרי מיובש שאוהבים.