יום רביעי, 27 בספטמבר 2017

מאפה שמרים ותפוחים‎


הרבה נאמר על תאוריית הסדק והרבה נאמר על תאוריית השלם ובכל דבר שלם יש חתכים קטנים, חלקם נראים לעין וחלקם לא, כשמשהו יקר נשבר לנו לחתיכות, אנחנו אוספים את השברים וזורקים אותם לפח.
 ושוב כמו שכתבתי בעבר, מאמינים היפנים בלחבר שברים לאחד שלם, אחר, אולי פחות יפה, אולי פחות קל לעין אבל שלם, שלם כי ככה הוא אמור להראות, ככה אמורה הפילוסופיה היפנית להתייחס למשברים או ל"שברים" שקורים לנו בחיים.
בסיומה של שנה, בסיומם של חוויות, שמחות ושברים הסוד הוא לחבר אותם יחד, להרים את הראש ולהמשיך למרות הכל, להראות כמה חוזק יש בתוכנו וכמה חזקה וטובה הולכת להיות השנה שתגיע, כמה שברים ומשברים רק מחזקים אותנו ואת מה שאמיתי באמת, מבחן הזמן הוא שעומד מולנו ומוכיח כל הזמן שלמרות הכל מה שיש פה הוא אמיתי.
יש משהו במאפה התפוחים הזה שמזכיר לי את אותה התאוריה, משהו בקרעים שיצרנו בבצק ובקיפולים שלהם אחד על השני, משהו שאומר שלמרות הכל, הכל טוב, למרות הכל זה שלם.



מאפה שמרים ותפוחים.
מצרכים לבצק: כ- 15 יחידות
4 כוסות קמח
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
2 ביצים
150 גרם חמאה מרוככת
1 כוס חלב פושר
כפית תמצית וניל

למלית:
10 גרם חמאה
4 תפוחי עץ ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות מאוד
3 כפות חמוציות מיובשות
4 כפות סוכר חום
1 כפית שטוחה קינמון

לציפוי:
1 ביצה טרופה
סירופ מייפל מהול במים ביחס שווה.


הוראות ההכנה:

1. מניחים בסיר קטן או מחבת את כל מרכיבי המלית על אש נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לריכוך התפוחים כ- 7 דקות.
2. הכנת הבצק: בקערה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר והשמרים היבשים.
3. טורפים את הביצים עם החלב והווניל, יוצרים גומה במרכז קערת הקמח ושופכים לתוכה את קערת הביצים והחלב.
4. חותכים את החמאה לכמה חתיכות ומוסיפים לקערה, לשים היטב את הבצק לבצק אחיד, . מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כ-30 דקות.


3. מקמחים היטב משט עבודה מחלקים את הבצק לשמונה כדורים ומרדדים על כדור לעלה דק בעובי של חצי ס"מ.

4. חותכים כל עלה לחצי  ובכל חצי עיגול מניחים במרכז החצי שורה מהמלית.
5. יוצרים חתכים אלכסונים משני צידי הבצק ועד המלית ומקפלים את השני חצאי הבצק על המלית אחד על השני.
6. מניחים את העוגות על תבניות מרופדות נייר אפייה במרווחים של כ- 3 ס"מ  ומניחים להתפחה נוספת של 25 דקות.
7. מצפים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות, עד להזהבת המאפה.
8. כשהמאפה מוכן וחם מצפים במייפל מהול במים.
9. ניתן להקפיא בקופסא אטומה לאחר האפייה.