" הלוחשת לחלות" זה השם שניתן לי לפני שנה בכתבה שעשו עלי ועל החלות שלי.
יש בה משהו בחלה שאין בשום לחם אחר, יש בה קסם מהמגע הראשון של היד בבצק, יש בה רוך מתמסר.
יש בה משהו בחלה שגורם לך ללחוש לה, ללחוש לה תוך כדי לישה, ללחוש תפילות קטנות, ללחוש משאלות ואז לקלוע ובכל קליעה מחליטה החלה על הקצב שלה, כל חלה יודעת בדיוק מה הכי מתאים לה ואיזה צורה הכי תחמיא לה והידיים, הן הולכות בקצב שלה וקולעות.
חלת ראש השנה היא תמיד חלה מיוחדת, היא החלה שאוגדת בתוכה את כל תפילות השנה החדשה, את כל האיחולים, את כל החלומות ואז מייד לאחר האפייה , כשהיא יוצאת מהתנור יפה ומרשימה, היא גורמת מיד לחיוך, חיוך שכאילו אומר, השנה יהיה טוב יותר, השנה יהיה בדיוק מה שרצית שיהיה.
חלה מתוקה לשנה מתוקה עוד יותר, שנה טובה מאינס ואפיק.
חלה מתוקה עם שקדים ודבש
מצרכים לחלה: לשתי חלות גדולות
קילו קמח לבן
רבע כוס דבש
2 כפות שמרים יבשים
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן קנולה
ביצה אחת
לציפוי:
1 ביצה טרופה
כוס שקדים גרוסים
לציפוי שני:
4 כפות דבש מהולות ב- 4 כפות מים חמים
ההכנה:
1. מערבבים את הקמח+השמרים +הסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים את שאר מרכיבי הבצק.
2. לשים לבצק אחיד, מתפיחים בקערה משומנת קלות ועוטפים , מתפיחים עד להכפלת נפח- כשעה.
3. מחלקים את הבצק לשניים , כל חלק מחלקים לשמונה רצועות ומגלגלים לרצועות דקות.
4. מניחים 4 רצועות ובצורת הצלבה 4 רצועות נוספות ומקפלים בסיבוב השעון.
5. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה ומפזרים שקדים גרוסים.
6. מתפיחים שוב כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות עד שמשחים, מוציאים מהתנור ומצפים את הלחם בעודו חם בדבש מהול במים ביחס שווה.