דילוג לתוכן הראשי

סברינה

סברינה

פעם הכל היה שונה, הראש היה מורם , עיניים פגשו עיניים, האוזניות היו צמודות לאוזניים רק כדי לשמוע את דיוויד בואי מזרים לנו את היום.
פעם הכל היה שונה, המרדף היה אחר, משמעותי יותר, אמיתי יותר, למען כוונות טובות, עמוקות.
פעם היינו יושבים סביב שולחן ומשחקים בקלפים, פעם כשהיו דקות פנויות היינו מדברים.
קצת לפני שהכל נעלם, קצת לפני שקידמה פרצה לחיינו וטלפונים השתלטו לנו על הזמן, קצת לפני כל זה היה זמן לזיכרונות מתוקים, זיכרונות של פעם, זיכרונות של בחורה עם מדים מאובקים אחרי כמה ימי ניווטים ואבאמא שמגיעים אל שער הבסיס עם קופסא של סברינה, עמוסה בסירופ מתוק מוגזם, מלאה בקרירות וקצפת , בדובדבן מסוכר ובחיוך שמגיע עם הביס הראשון, חיוך שמשכיח כל קושי, גם אם לכמה רגעים.
סברינה מתוקה של פעם, מלאה בזיכרונות, דובדבני אמרנה  ופס אדום כדי שנבנה זיכרונות חדשים.






מצרכים:
לסברינה:
תבנית שקעים המתאימה לסברינות ( עם שקע בפנים) – גם רגילה תעבוד – 10 יחידות.
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
3.5 כוסות קמח תופח
4\3 כוס חלב
1 כפית וניל
רבע כפית סודה לשתייה
קורט מלח

לסירופ:
4\3 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית תמצית רום 

לקצפת :
1 מיכל שמנת להקצפה 
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כוס חלב

לקישוט: דובדבני אמרנה.

·         לפס האדום- לא חובה- ג'ל מאכל בצבע אדום.


ההכנה:
1.מבשלים את הסירופ כעשר דקות על אש נמוכה עד לסירופ נוזלי ולא סמיך.
2. מקציפים יחד ביצים עם סוכר ווניל, מוסיפים כוס חלב 
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח תופח עם סודה לשתייה ומלח
4. מוסיפים את קערת הקמחים לקערה השנייה ומקציפים לבלילה אחידה.
5. משמנים את השקעים ומעבירים את העיסה לשקעים בגובה של 4\3 מגובה השקעים.
6. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 כ- 30 דקות עד הזהבה .
7. מחלצים לאחר האפייה בזהירות את המאפים, מניחים על מגש ויוצקים בעזרת מצקת את הסירופ בנדיבות על הסברינות עד שהן "שותות" את כל הסירופ, בעודן חמות.
8. מצננים מעט בטמפ' החדר.
9.מקציפים יחד את כל מרכיבי הקצפת לקצף אחיד ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב, בשלב הזה מי שמעוניין בפס האדום ייקח קצה סכין יטבול בג'ל האדום ויעביר פס של צבע אחד בתוך שקית הזילוף לפני הכנסת הקרם.
10. מקשטים כל סברינה בקצפת ומניחים דובדבן מעל- שומרים בקירור עד להגשה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא