יום שני, 18 בספטמבר 2017

סברינה

סברינה

פעם הכל היה שונה, הראש היה מורם , עיניים פגשו עיניים, האוזניות היו צמודות לאוזניים רק כדי לשמוע את דיוויד בואי מזרים לנו את היום.
פעם הכל היה שונה, המרדף היה אחר, משמעותי יותר, אמיתי יותר, למען כוונות טובות, עמוקות.
פעם היינו יושבים סביב שולחן ומשחקים בקלפים, פעם כשהיו דקות פנויות היינו מדברים.
קצת לפני שהכל נעלם, קצת לפני שקידמה פרצה לחיינו וטלפונים השתלטו לנו על הזמן, קצת לפני כל זה היה זמן לזיכרונות מתוקים, זיכרונות של פעם, זיכרונות של בחורה עם מדים מאובקים אחרי כמה ימי ניווטים ואבאמא שמגיעים אל שער הבסיס עם קופסא של סברינה, עמוסה בסירופ מתוק מוגזם, מלאה בקרירות וקצפת , בדובדבן מסוכר ובחיוך שמגיע עם הביס הראשון, חיוך שמשכיח כל קושי, גם אם לכמה רגעים.
סברינה מתוקה של פעם, מלאה בזיכרונות, דובדבני אמרנה  ופס אדום כדי שנבנה זיכרונות חדשים.






מצרכים:
לסברינה:
תבנית שקעים המתאימה לסברינות ( עם שקע בפנים) – גם רגילה תעבוד – 10 יחידות.
5 ביצים
כוס ורבע סוכר
3.5 כוסות קמח תופח
4\3 כוס חלב
1 כפית וניל
רבע כפית סודה לשתייה
קורט מלח

לסירופ:
4\3 כוס סוכר
1 כוס מים
כפית תמצית רום 

לקצפת :
1 מיכל שמנת להקצפה 
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כוס חלב

לקישוט: דובדבני אמרנה.

·         לפס האדום- לא חובה- ג'ל מאכל בצבע אדום.


ההכנה:
1.מבשלים את הסירופ כעשר דקות על אש נמוכה עד לסירופ נוזלי ולא סמיך.
2. מקציפים יחד ביצים עם סוכר ווניל, מוסיפים כוס חלב 
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח תופח עם סודה לשתייה ומלח
4. מוסיפים את קערת הקמחים לקערה השנייה ומקציפים לבלילה אחידה.
5. משמנים את השקעים ומעבירים את העיסה לשקעים בגובה של 4\3 מגובה השקעים.
6. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 כ- 30 דקות עד הזהבה .
7. מחלצים לאחר האפייה בזהירות את המאפים, מניחים על מגש ויוצקים בעזרת מצקת את הסירופ בנדיבות על הסברינות עד שהן "שותות" את כל הסירופ, בעודן חמות.
8. מצננים מעט בטמפ' החדר.
9.מקציפים יחד את כל מרכיבי הקצפת לקצף אחיד ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר כוכב, בשלב הזה מי שמעוניין בפס האדום ייקח קצה סכין יטבול בג'ל האדום ויעביר פס של צבע אחד בתוך שקית הזילוף לפני הכנסת הקרם.
10. מקשטים כל סברינה בקצפת ומניחים דובדבן מעל- שומרים בקירור עד להגשה