יום חמישי, 7 בספטמבר 2017

מאפה פילו במילוי פרגיות ושקדים ורוטב פירות יבשים




"גלים, גלים של חולות 
ירח צופה למדבר 
השביל מוביל מהיום 
הדרך תוביל למחר" ( אמיר דדון).
קצת לפני ששנה חדשה מתחילה, קצת לפני שחושבים על הכל, קצת לפני שמתקדמים הלאה, יש את הצורך לעצור את הכל, לעצור ולשטוף, לשטוף מעלינו את כל מה שחלף.
יש משהו באוכל שמגלגלים שאיכשהו תמיד מתחבר למעגליות, להתחלה ולסוף, למשהו חדש שנוצר, ממש כמו שנה חדשה. מאפה של פילו שגולגל עם מלית עסיסית וצופה ברוטב מתוק, מתוק כדי שיהיה מתוק, תמיד!


למאפה:
1 חבילת פילו לאחר הפשרה של לילה במקרר
500 גרם פרגית טחונה
5 כפות חמוציות
50 גרם שקדים קצוצים
1 בצל קצוץ
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית בהרט
כף שמן זית
חצי כפית קינמון
חצי כפית מלח
תרסיס שמן, או שמן ומברשת

לרוטב:
50 גרם קשיו
100 גרם גרעיני דלעת\ חמנייה לא קלויים
5 משמשים מיובשים קצוצים
50 גרם חמוציות
3 כפות דבש
חצי כוס מים
כף שמן זית
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית מלח
רבע כפית קינמון.



ההכנה:


1. במחבת רחבת מניחים כף שמן זית ובצל קצוץ, מטגנים 3 דקות
2. מוסיפים את התבלינים היבשים- מלח, בהרט, פלפל, קינמון, מערבבים ומוסיפים את  
    הפרגית מטגנים ומפוררים את הבשר עם מזלג כ- 8 דקות.
3.  מוסיפים שקדים קצוצים ומורידים מהאש, מצננים לגמרי לפני שמתחילים לעבוד עם הפילו.

להכנת המאפה:
  1. פורסים עלה פילו, מקפלים לכיוון האמצע בצורת מניפה ואז מחברים את שתי הקצוות.
  2. ממלאים בצד הרחב כ- 2 כפות מלאות, מקפלים מהצדדים ומגלגלים לכיוון החלק הצר.
  3. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מרססים שוב שמן- ניתן לפזר שומשום אם אוהבים ואופים בחום של 180 מעלות 25 דקות.


  1. מגישים עם הרוטב מעל.



להכנת הרוטב:
  1. בסיר קטן או מחבת מניחים שמן זית ואת הגרעינים.
  2. קולים כ- 2 דקות ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב.
  3. מבשלים על אש נמוכה כ- 7 דקות ומסירים מהאש.