יש דרכים שלא סלולות, כאלו שלפעמים מתפוררות, כאלו שנדמה לנו שאף פעם לא יתחברו לשביל ברור.
ואז מגיעה ההחלטה, ההחלטה לקחת את אותה הדרך, מתפוררת ולא ברורה כזאת שלא יודעים לאן היא תוביל ולא תמיד הדרך היא קלה ולא תמיד נדע מה יהיה בסופה של הדרך ולאן היא תוביל אותנו, אבל תמיד נדע דבר אחד, זו הדרך שלנו, כי בחרנו בה וזה השביל שלאט לאט מתגבש לדרך ברורה.
בצק פריך של פרמז'ן, חריף ומתפורר, כזה שהתגבש לעוגיות פריכות, כזה שסיים כמשהו עגול ומושלם.
עוגיות פרמז'ן שהציפו את כל הבית בריח אפייה ממכר, כאלו שאי אפשר להיפרד מהן, באמת שניסינוJ
עוגיות פרמז'ן
מצרכים (כ- 30 עוגיות)
180 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
1 ביצה
כפית מלח גס
חצי כפית פפריקה העדפה לחריפה
200 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
לציפוי:
1 חלבון ביצה
רבע כוס שומשום
כפית פפריקה
ההכנה:
לשים יחד במעבד מזון או ידנית את המרכיבים לבצק אחיד, מחלקים לשני חלקים ומגלגלים ל"נקניק" בניילון נצמד.
מכניסים למקרר לחצי שעה
לאחר חצי שעה מברישים כל נקניק" בצק בחלבון ומצפים בשומשום ופפריקה.
פורסים את הנקניק לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ומניחים על תבניות מרופדות נייר אפייה במרווחים קטנים.
אופים בחום של 180 מעלות ל- 15 דקות.
ממתינים לצינון מלא עד לאחסון בקופסא