זכרון של ביס ראשון... ככה תמיד תיזכר המנה הזאת, יש מנות שמביאות איתן ריח וטעם של זיכרון.
יש סירים שמביאים איתם זיכרון ויש קציצות שמביאות איתן סיפור, סיפור של ילדות, סיפור של מסורת, סיפור של סיום מסלול בצבא ואמא שמחכה בסופו איתן, סיפור של אהבה שמתחילה עם חלום , סיפור של חיוך של ביס ראשון, סיפור של התחלה.
קציצות עם תרד טורקי, טרי מהשדה שצבע אותן בירוק.
קציצות שקיבלו טעמים של חורף ממצע של שומר, קציצות שהכי כיף לאכול בקערית עמוסה באורז.
זכרון של ביס ראשון אצלנו בתיק האוכל
קציצות עוף ותרד על מצע שומר
חצי קילו הודו אדום טחון + חצי קילו עוף טחון
3 כוסות תרד קצוץ לאחר אידוי
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
כף בהרט
כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית שטוחה מלח
ההכנה:
לשים היטב את כל מרכיבי הקציצות ומניחים במקרר ל- 10 דקות.
לרוטב:
4 שומר חתוך לפרוסות \ טבעות
1 בצל קצוץ
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 כפות סילאן
חצי כפית קינמון
2.5 כוסות מים
ההכנה:
בסיר סוטאז' מניחים שמן זית , בצל ושומר ומטגנים כ- 5 דקות, מוסיפים את התבלינים, מערבבים מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש , יוצרים קציצות ומניחים בעדינות בסיר, מכסים אותן בעדינות עם הרוטב ומבשלים בכיסוי חלקי כ- 25 דקות, מומלץ להגיש לצד אורז לבן.