יום חמישי, 16 במרץ 2017

רוטולו - לזניית גבינות ותרד פתוחה


רוטולו- לזנייה פתוחה עם גבינות ותרד

  
אנחנו לא נרגיש אף פעם את כדור הארץ מסתובב, לא נרגיש אף פעם כמה עגול הוא העולם שלנו, כמה דברים הם מלאי משמעות, כמה לכל התחלה יש סיבה וכמה חשוב שכל דבר שאנחנו עושים יהיה מהמקום הכי טוב שאפשר, העולם שלנו, החיים שלנו, הכל סובב מעגליות, הכל מתחיל ונגמר באותה נקודה.
בוקר במטבח ועלים ארוכים שנפרסו, גלגלתי פרחים מבצק פסטה,  פרחים שמלאים בכל מה שאני אוהבת, פרחים שמזכירים מטבח של פעם, מטבח של סבתא שלימדה אותי להכין בצק של פסטה, מטבח של פעם שתמיד היה מתמלא בריחות ובמוזיקה איטלקית, בסבתא שהייתה מבשלת שם לבושה תמיד בשמלה יפה  שהיא תפרה בעצמה, כזאת שתואמת לסרט שעל ראשה, תבנית של פרחים אפויים בתנור שהיא הייתה מגישה לשולחן ואומרת: " פרחים לפרח הכי יפה שלי- יום יבוא ותביני שסבלנות היא המפתח לכל דבר טוב בחיים ושפרחים אמיתיים מתגלים כל העונה".

רוטולו תרד וגבינות וזיכרונות שממלאים את עלי הפסטה.





מצרכים לבצק-( ניתן להשתמש בעלי לזנייה ארוכים במיוחד שנמכרים )
200 גר׳ קמח
2 כפות שמן זית 
2 ביצים שלמות, טרופות
1 כפית שטוחה מלח

מצרכים למלית:
2 כוסות תרד קצוץ מאודה
1 בצל קטן קצוץ מטוגן
400 גר׳ גבינה למילוי ואפייה
100 גרם מוצרלה מגוררת
חצי כוס בזיליקום קצוץ
פלפל שחור גרוס
מלח
לציפוי:
300 גר׳ שמנת לבישול
150 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגוררת





אופן ההכנה:
1. לתוך קערה רחבה מכניסים את הקמח, המלח והזעתר ומערבבים היטב.
2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה את שתי הביצים הטרופות. יוצקים פנימה גם את השמן זית ומתחילים ללוש לבצק אחיד. במידה ומתקבל בצק יבש במקצת, ניתן להוסיף מעט מים, עד שהעיסה מתגבשת. 
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. 
4. בזמן הזה מערבבים יחד את מרכיבי המלית לתערובת אחידה 
5. מוציאים את הבצק מן המקרר, מחלקים לשניים, מקמחים קלות ומתחילים לרדד בעזרת מכונת פסטה. 
6. מתחילים לרדד בדרגה מס׳ 1 , עד סוף היריעה כאשר בכל ׳סיבוב׳ מעלים את דרגת הרידוד, עד שמגיעים לדרגה 5 כך שמתקבל בצק דק וארוך .
7. חותכים את הבצק לשתי רצועות שרוחבן 10 ס״מ ואורכן כמטר (רוחב שולחן עבודה/ משטח השיש במטבח). 
8. מקמחים קלות את משטח העבודה ומניחים את יריעת בצק. מערימים מעליה את פרוסות החצילים, רצועות הפלפלים ומלית הבטטה. יש להשאיר שוליים עליונים של 1-2 ס״מ על מנת לאפשר סגירה. 
9. מגלגלים את הבצק מעל המלית וסוגרים בשוליים העליוניים (מורחים מעט מים על השוליים וכך נדבק הבצק). 
10. חותכים לחתיכות שרוחבן 4 ס״מ ומניחים על תבנית אפייה משומנת, כאשר הפרח כלפי מעלה .
ניתן גם לחתוך את הבצק לרצועות ברוחב 5 ס"מ מראש ולמלא כל רצועה בנפרד במלית.
11. יוצקים כף שמנת לבישול מעל כל חתיכה. 
12. עוטפים היטב בנייר אלומניום ואופים כ-20 דק׳ בטמפ׳ של 200 מעלות. 
13. מוציאים מן התנור בזהירות, מסירים את נייר האלומניום ומפזרים פרמז'ן מגורר
14. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-10 דקות.