יום רביעי, 30 בנובמבר 2016

פסטת פטריות של חורף‎


רציתי לגרום  לך לחייך, רציתי שתמיד תזכור רגעים קטנים, רציתי שצחוק יקיף את החדר, רציתי שריח של זיכרונות יציף את הכל  ויגרום לנו להתגעגע, רציתי להביא את הלב שלי לתוך הצלחת, רציתי להביא את החורף והגשם, את היין האדום שנמזג, רציתי שתזכור, רציתי שתשמח, הרגע בו מנה אחת אומרת הכל , מנה של פסטה של חורף עם פטריות, כאלו שמזכירות ריחות של גשם ראשון, של התחלה של חורף, של חיוכים ראשונים, פסטה שמביאה את הלב את הצלחת.


פסטת פטריות של חורף
מצרכים :
2 כפות שמן זית
50 גרם חמאה
1 חבילת פסטה פטוצ'יני 
4 שיני שום פרוסות
חצי כוס עגבניות יבשות חתוכות לרצועות
סלסלת פטריות חתוכות מכל סוג שאוהבים ( כ- 2 כוסות חתוכות)
כפית גררת לימון
4 כפות עראק או יין לבן
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כוס ממי הבישול של הפסטה
רבע כוס פיסטוק גרוס להגשה
100 גרם פרמז'ן מגורר




 ההכנה:
מבשלים את הפסטה, מסננים אך לא שוטפים, שומרים רבע כוס ממי הבישול.
ממיסים במחבת חמאה ומוסיפים את הפטריות, לאחר 5 דקות מוסיפים את השום, העגבניות ושמן הזית, מערבבים ומוסיפים את גררת הלימון, מי הבישול והעראק, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומגישים עם פיסטוק גרוס ופרמז'ן מגורר מעל.



 

תגובה 1:

  1. זה נראה מעורר תיאבון! שילוב אקזוטי. יש לי אמנם בעיה קטנה עם עגבניות מיובשות, אבל עשית לי חשק לתת הזדמנות נוספת לעגבניות מיובשות :-)

    השבמחק