יום רביעי, 23 בנובמבר 2016

מרק מיסו ודים סאם



אושר מורכב ממלא חלקים קטנים, אושר מורכב מכמה חלקים שיוצרים פאזל אחד צבעוני והרמוני.
וכמו בפאזל מושלם ככל שהחלקים בו קטנים, כך קשה יותר להרכיב אותו, כך קשה יותר להבין איפה להניח את החלק הנכון, מה הולך עם מה ומה יצור את התמונה המושלמת.
רגעים קטנים של אושר צריך לשמור כדי שלא ייעלמו, כדי שלא יתמוססו, כדי שלא יהפכו לזיכרון רחוק.
רוחות חזקות של סוף סתיו בחוץ וקערית של מרק שמורכב מחלקים חלקים בגדלים וצבעים שונים, חלקים שיוצרים אחד שלם, יוצרים את הקערית המושלמת מרק ובתוכו כיסוני דים סאם קטנים, נגיעות קטנות בלב שמשלימות תמונת פאזל מושלמת.



מרק מיסו ודים סאם-  גרסת תיק אוכל 
למרק:

1 כרישה פרוסה לטבעות
3 כפות משחת מיסו
2 כפות אצות וואקמה מיובשות
1 בצל ירוק קצוץ
חופן נבטים
3 כוסות של עלי תרד 
כוס פטריות שיטאקי מיובשות לאחר שהושרו במים רותחים- ניתן להשתמש בפטריות טריות במקום
רבע כפית ג'ינג'ר מגורר
רבע כפית פלפל צ'ילי יבש גרוס
4 כוסות מים
מעט מלח

לצילחות המנה : צנוניות פרוסות, פלפל צ'ילי אדום פרוס מעט כוסברה קצוצה- רצוי לא חובה


לכיסונים:
לבצק דים סאם כ- 25 יחידות, ( המתכון לבצק מתוך ספר הבישול "המטבח הסיני"
2 כוסות קמח לבן
1/2 כוס מים חמימים
1/4 כוס מים מהברז
2 כפיות שמן קנולה
1 כפית  מחוקה מלח.

למלית
250 גרם בשר עוף טחון
3 בצלים ירוקים קצוצים,
4 פטריות טריות קצוצות דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל לבן
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר
1 כף שמן קנולה, או שמן שומשום
הכנת המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית יחד

מניחים את הקמח בקערה, מוסיפים את המים, בוחשים היטב, מוציאים מהקערה למשטח עבודה מקומח וממשיכים ללוש, מניחים בקירה מכוסה בניילון כ- 20 דקות לפני תחילת העבודה.
הכנת הכיסונים:
מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר ובעזרת חותכן עגול או כוס קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז העיגול ככפית מהמלית וסוגרים אותה בכיווצים לצורת שקיק קטן, מניחים על משטח מקומח.

להכנת המרק:
מניחים בסיר גדול את משחת המיסו , הפלפל, הג'ינג'ר ומעט מלח עם הכרישה ו-3  כפות מים , מערבבים מעט עד לפתיחת טעמים ומוסיפים את שאר המים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את האצות והפטריות , מבשלים כ- 10 דקות ומוסיפים את הכיסונים ל- 10 דקות נוספות.
מכבים את האש ואז מכניסים את עלי התרד הבצל הירוק למרק לחליטה קצרה בלבד.
להגשת המרק מסדרים בקערית את הכיסונים, התרד והפטריות מוסיפים נוזל מרק עם שאר המרכיבים, מפזרים מעל נבטים פלפל וצנוניות.