הכל מתחיל ונגמר בדברים הקטנים, החיוכים הקטנים, ההומור הציני, השעות הארוכות, הבלגאן שאחרי, הקפה החזק, התכנונים, המנות שכ"כ אוהבים, הרגעים של סוף יום שאנחנו מכירים, הקצוות השרופים של כל מאפה, אותן קצוות שתמיד רבים עליהן ומגיעים לתבנית ישר עם כף.
הכל מתחיל ונגמר בדברים הקטנים אלו שאף פעם לא שוכחים.
בידיעה שהלזניה שתיכף תצא מהתנור תגרום תמיד לאותו חיוך שיגיע עם הביס הראשון.
בית שמגיש לזנייה הוא בית שמח, בית שמח ולזנייה מוקרמת עם קישואים ובטטות אצלנו בתיק האוכל השבוע.
והפעם בגרסא טבעונית.
לזניה טבעונית מוקרמת
מרכיבים:
תבנית בינונית רצוי מלבנית
חבילת עלי לזנייה מוכנים ללא צורך בבישול מוקדם
2 בטטות פרוסות דק לאורכן במנדולינה אפויות 15 דקות על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח
3 קישואים בינוניים פרוסים דק לאורכם רצוי במנדולינה אפויים 15 דקות על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח
כפית מלח, פלפל שחור גרוס
בצל סגול קצוץ
3 כפות בזיליקום קצוץ
3 שיני שום כתושות
200 גרם בוטני קשיו טחונים עם שן שום וחצי כוס מים
מצרכים לרוטב הבשמל:
50 גרם שמן קוקוס
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב סויה תנובה
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כוס קמח
1/2 ליטר חלב סויה תנובה
1/4 כפית אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
ההכנה:
בקערה מערבבים את ממרח הקשיו עם הבזיליקום, הבצל הקצוץ המלח והפלפל.
לאחר שרוטב הבשמל מוכן מאחדים בתנועת ערבוב עם ממרח הקשיו.
להכנת הבשמל:
ממיסים בסיר את השמן הקוקוס , המלח ואגוז המוסקט, מוסיפים את הקמח עד שהוא מקבל גוון אגוזי, מוסיפים בהדרגה את חלב הסויה ומערבבים כל הזמן עד שהמסה הופכת סמיכה ואז מסירים מהאש.
משמנים קלות את התבנית ומרפדים בשכבה אחת של קישואים, מניחים מעל עלי לזנייה עליהם מורחים מתערובת הבשמל והקשיו ואז מסדרים עלי בטטה, חוזרים על הפעולה בשנית כך שקרם הבשמל והקשיו סוגר את השכבה העליונה
מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה, לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה.