יום רביעי, 28 בספטמבר 2016

עוגת פיסטוק דובדובני אמרנה וקרם פיסטוק‎



"הצעד הראשון, יהיה לאבד את הדרך".( גאלווי קינל)
הצעד הראשון יהיה לאבד את הדרך המוכרת שבה נהגנו ללכת, הצעד הראשון יהיה תמיד קשה ולא מוכר, הצעד הראשון ידרוש מאיתנו לפעמים כוחות שלא ידענו שקיימים בתוכנו.
הצעד הראשון תמיד יזכיר לנו מי מחזיק לנו את היד.
הצעד הראשון תמיד יוכיח לנו שאנחנו חזקים ויכולים.
הצעד הראשון תמיד יזכיר התחלה חדשה, של תקופה משופרת וטובה, של תקופה בה רק טוב ייכנס לחיינו.
שנה חדשה בפתח ואיתה צעדים ראשונים של התחלות חדשות.
שתהיה זו שנה של אושר ובריאות, שנה בה נעשה החלטות נכונות, שנה בה נלמד להעריך ולשמור חזק חזק על אלו ששם עבורנו,שנה בה לא נאבד את הצפון,  שנה בה כל דרך בה נצעד תהיה פורחת וירוקה שנה אותה נתחיל עם עוגת פיסטוק בכמה מרקמים שיגרמו לנו אושר בפה ושמחה בלב.
חג שמח מתיק האוכל שלנו. 


עוגת פיסטוק וקרם פיסטוק

קוטר 26 \ 24

מרכיבים:


3 כפות מחית פיסטוק
100 גרם פיסטוק טחון


4 ביצים בטמפרטורה בחדר

1 כוס סוכר
4 כפות דובדבני אמרנה

3 כפות דבש

4\3 + 1 כוסות קמח תופח

1 מיכל קטן של יוגורט בטעם טבעי

לקרם: 1 מיכל של שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 חבילת פודינג בטעם וניל
2 כפות אבקת סוכר

2 כפות מחית פיסטוק

3 כפות פיסטוק טחון לקישוט.

ההכנה:

מקציפים יחד 4 ביצים עם הסוכר והדבש, מוסיפים את הפיסטוק עם השמן ואת מחית
הפיסטוק ממשיכים להקציף כ- 5 דקות ומוסיפים את היוגורט והדובדבנים.
מקפלים לתוך התערובת את הקמח ומעבירים את המסה לתבנית בקוטר 24\ 26
ניתן לחלק את המסה מראש לשתי תבניות בקוטר 24 במקום לחלק את העוגה אח"כ 
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 25-30 דקות.
מצננים את העוגה.
מקציפים יחד את מרכיבי הקרם מלבד הפיסטוק הטחון, מצפים את העוגה ומקשטים
בפיסטוק טחון.