יום רביעי, 14 בספטמבר 2016

עוגת גזר ושקדים



אין הסבר לכל דבר, אין הסבר לדברים שקורים לנו במהלך המירוץ שנקרא החיים, אין הסבר למה צריך לעבור משהו , אין הסבר למה אנשים משתנים, אין הסבר לכל מה שקורה, אין הסבר איך אדם זר יכול להפוך תוך כמה שבועות לאדם קרוב שחולק מחשבות, דמעות וצחוק, אחד כזה שמזכיר שכל דבר בסוף עובר ושהכל קטן עלינו.
אין הסבר למה תמיד עוגת גזר עשירה בטעמים היא תמיד הפתרון הטוב לכל מכאוב, אין הסבר למה עוגת ילדות תמיד תעשה ריח של געגוע למה שפעם היה , לא לכל דבר יש הסבר וטוב שכך :) 



מצרכים:
חצי כוס חלב שקדים תנובה
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית זנגביל טחון
כפית קינמון
4 ביצים
 4 גזרים מגוררים דק
חצי כוס שקדים קצוצים

לציפוי: 
1 כף קליפת לימון\ תפוז מגורר
לציפוי  חלבי- שמנת חמוצה מעורבבת עם כפית אבקת סוכר
לציפוי פרווה- קרם קוקוס או קצפת צמחית מוקצפת

ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
בקערה מקציפים יחד 4 ביצים וסוכר במשך 5 דקות, מוסיפים את השמן וחלב השקדים וממשיכים להקציף.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח התופח, הסודה לשתייה, הזנגביל והקינמון, מוסיפים לקערה הראשונה ובוחשים עד שהקמח נעלם יש לשים לב לא לבחוש יותר מידי , לאחר מכן מוסיפים את הגזר המגורר והשקדים הקצוצים, מבליעים אותם במסה ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר 26 משומנת .
אופים בחום של 160 מעלות כ- 140 דקות
לאחר האפייה מצננים מעט ומצפים באחת האופציות הרשומות , מקשטים במעט קליפת הדרים מגוררת.