דילוג לתוכן הראשי

עוגת גזר ושקדים



אין הסבר לכל דבר, אין הסבר לדברים שקורים לנו במהלך המירוץ שנקרא החיים, אין הסבר למה צריך לעבור משהו , אין הסבר למה אנשים משתנים, אין הסבר לכל מה שקורה, אין הסבר איך אדם זר יכול להפוך תוך כמה שבועות לאדם קרוב שחולק מחשבות, דמעות וצחוק, אחד כזה שמזכיר שכל דבר בסוף עובר ושהכל קטן עלינו.
אין הסבר למה תמיד עוגת גזר עשירה בטעמים היא תמיד הפתרון הטוב לכל מכאוב, אין הסבר למה עוגת ילדות תמיד תעשה ריח של געגוע למה שפעם היה , לא לכל דבר יש הסבר וטוב שכך :) 



מצרכים:
חצי כוס חלב שקדים תנובה
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
3/4 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח תופח
חצי כפית סודה לשתייה
חצי כפית זנגביל טחון
כפית קינמון
4 ביצים
 4 גזרים מגוררים דק
חצי כוס שקדים קצוצים

לציפוי: 
1 כף קליפת לימון\ תפוז מגורר
לציפוי  חלבי- שמנת חמוצה מעורבבת עם כפית אבקת סוכר
לציפוי פרווה- קרם קוקוס או קצפת צמחית מוקצפת

ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות.
בקערה מקציפים יחד 4 ביצים וסוכר במשך 5 דקות, מוסיפים את השמן וחלב השקדים וממשיכים להקציף.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח התופח, הסודה לשתייה, הזנגביל והקינמון, מוסיפים לקערה הראשונה ובוחשים עד שהקמח נעלם יש לשים לב לא לבחוש יותר מידי , לאחר מכן מוסיפים את הגזר המגורר והשקדים הקצוצים, מבליעים אותם במסה ומעבירים לתבנית אפייה בקוטר 26 משומנת .
אופים בחום של 160 מעלות כ- 140 דקות
לאחר האפייה מצננים מעט ומצפים באחת האופציות הרשומות , מקשטים במעט קליפת הדרים מגוררת.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה