יום שלישי, 19 באפריל 2016

אורז טוניסאי עם עשבי תיבול -המחשי של אמא


חגים בבית טוניסאי מלווים בסירי ענק ריחניים והרבה ירק מתובל בחריפות 
הסבתות שנמצאות במטבח כמה ימים לפני החג בהכנות ענק, הנכדים שמגיעים בבוקר החג
"והמחשי" המחשי שהיה תערובת של עוף, ירק ואורז ממולאים בתוך מעיים ומבושלים בתוך ציר הבשר.
המנה שהייתה מבשרת את בוא האביב עם כל הירק הטרי שבתוכה הפכה עם השנים לגרסה מעודנת יותר, כזו של תוספת שמבושלת בסיר, כזאת שברגע שאמא מכינה אותה מריחים אותה בכל הרחוב.
כזאת שכל מי שנכנס לבית הולך ישירות למטבח ומחזיק כף ביד.
"המחשי" של אמא מלא בירק ותבלינים ריחניים המנה שלא תשאיר אף אחד אדיש אליה.


אורז טוניסאי עם עשבי תיבול -המחשי של אמא

מצרכים:

2 כוסות אורז רצוי בסמטי
2 בצלים קצוצים דק 
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ 
4 שיני שום קציצות
כוס של חזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות- לא חובה אפשר גם צמחוני
צרור  גדול של שמיר קצוץ דק מאוד
צרור גדול  של כוסברה קצוץ דק מאוד
צרור גדול של פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
פלפל שחור גרוס- כפית שטוחה
מלח- לפי הטעם
כפית קימל טחון
 6 כפות שמן קנולה


ההכנה:

בסיר רחב מטגנים את הבצל, קוביות חזה העוף והירק, מוסיפים את האורז ושאר מרכיבי המנה, 
מערבבים היטב ומוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים, 
מבשלים כ- 20 דקות ובודקים שכל הנוזלים הצטמצמו, מסירים מהאש, משאירים מכוסה עוד כ-5 
דקות.