יום רביעי, 13 באפריל 2016

צלי כתף וירקות ירוקים


ועדיין קר לפעמים ולפעמים גם הגשם מופיע, אבל הנוף בחלון כבר שונה, ההרים צבועים בירוק ובשלל פריחות וכל הגינה עטופה בצבעים של פרחים ועשבי תבלין שמתעוררים לחיים.
ועדיין תחושה של שינוי באוויר ועדיין תחושה של מוכר מתערבבת עם הכל.
ועדיין הוואדי למטה מתעורר לחיים עם שבילים ירוקים ופורחים.
ודברים לא תמיד כמו שרצינו שיהיו ודברים לא תמיד מסתדרים.
 ועדיין יש דברים שתמיד יישארו ועדיין הביטחון שתמיד יש על מי לסמוך ועדיין אותם חיוכים ועדיין אותו חיבוק ועדיין המבט שמבטיח שהכל יהיה בסדר ועדיין הביחד חזק מהכל ועדיין אותו ריח של חג באוויר כשריחות מוכרים עולים מהסירים ועדיין יודעים שהאביב כבר מופיע כשבסירים שלי יש שפע של צבעים ירוקים וטריים וריחות של בית .
צלי בקר מבושל עם ירקות ירוקים הסיר שכל פסח לא שלם בלעדיו.



מצרכים לחלק הראשון:
קילו וחצי בשר צלי כתף מס’ 5 פרוס לפרוסות או לקוביות – לפי העדפה אישית
4 בצלים חתוכים לרצועות דרות
1 עלה דפנה
1 פלפל שאטה מיובש- מומלץ לא חובה
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה כורכום
1 כף רסק עגבניות
3 כוסות מים
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית כורכום
כפית גרגירי כוסברה כתושים



מצרכים לחלק השני של התבשיל: ( רצוי שהמצרכים יהיו טריים ואם אין ניתן להשתמש בקפואים)
1 כוס אפונה- טרייה אם יש ואם אין אז קפואה
חצי כוס פולים ירוקים
3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות גדולות
צרור ( כ- 2 כוסות ) של שעועית בולגרית\ שעועית ירוקה
חצי כוס מים
1 כפית גדושה כמון
מלח לפי הטעם

ההכנה: בסיר רחב וגדול – סוטאז' מניחים את שמן הזית והבצל, מטגנים את הבצל כ- 2 דקות ומוסיפים את פרוסות הבשר.
לאחר כ- 5 דקות הופכים את פרוסות הבשר לצידן השני לעוד 5 דקות, מוסיפים 3 כוסות מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר המצרכים של החלק הראשון של הבישול.
מכסים את הסיר חלקים ומבשלים כשעה וחצי , לאחר שעה וחצי מוסיפים עוד חצי כוס מים ואת הירקות והתבלינים, מבשלים על אש נמוכה  חצי שעה נוספת.מומלץ להגיש לצד אורז.




2 comments: