יום רביעי, 9 במרץ 2016

לזניה פתוחה בשלושה צבעים‎



 אוהבת כשגשם ושמש מתערבבים יחד וקשת מופיעה בשמיים, אוהבת לבהות בה עד שהיא נעלמת, אוהבת את העובדה שאי אפשר באמת לגעת בה ,או להרגיש אותה כי אז היא נשארת קסומה בעיני כולם.
אוהבת את הצבעים של הבוקר כשהכל רק מתעורר והחושך נצבע בצבעים של התחלת יום.
אוהבת להכין פסטה, אוהבת שהיא מגיעה בצבעים וטעמים וצובעת  את הצלחת בקשת פרטית .
אוהבת את האווירה בחדר שלקחה אותי ישר לזיכרונות ילדות, למכונת פסטה, לעיניים סקרניות שמנסות להבין איך יוצרים קשת בשתי ידיים.
לזניה פתוחה עטופה בצבעים וטעמים חזקים כאלו שהביאו את הבית באיטליה ישר לשולחן , ביס מלא באהבה.



לזניה פתוחה בשלושה צבעים 


2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת+ 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת מעורבבות יחד


לרוטב העגבניות:
7 עגבניות מרוסקות
4 שיני שום כתוש
רבע כוס עלי בזיליקום קצוצים
כפית סוכר חום
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
4 כפות שמן זית

פסטה: יש להכין 3 כדורי בצק אחד תרד אחד סלט ואחד בטעם טבעי
לפסטת תרד: חצי כוס  ( לאחר הטחינה) של עלי תרד מאודים וטחונים
לפסטת סלק: 2 סלקים מבושלים וטחונים ללא גושים
לפסטה רגילה ללא צבע - להוסיף רבע כוס מים קרים
1.5  כוסות קמח לבן + חצי כוס קמח לפסטה
1 חלמון
1 ביצה
1 כף שמן זית
חצי כפית מלח






 להכנת הרוטב: מניחים את כל חומרי הרוטב יחד בסיר ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
להכנת החציל: מברישים את פרוסות החציל בשמן זית ואופים על תבנית מרופדת נייר אפייה בחום של 180 מעלות כ- 20 דקות
להכנת הפסטה:
 לשים את כל חומרי הבצק ( כולל התרד או הסלק) יחד עד לאחדות, עוטפים בניילון נצמד  כל כדור ומניחים במקרר לפחות לשעה.
להכנת מראה הפסים של הפסטה מצורף סרטון מהיוטיוב: https://youtu.be/wAxqzVxfBgw

לאחר שרידדנו את העלה במראה הפסים נחתוך אותו למלבנים\ ריבועים באורך של כ- 12 ס"מ ונניח אותם על משטח מקומח בקמח פסטה

מרתיחים מים וכף מלח בסיר גדול ועמוק וברגע שהמים רותחים מניחים את  עלי הפסטה – (כמה יחידות בכל פעם) ומערבבים עם כף עץ בזהירות, מרתיחים כ-5 דקות , מוציאים ומניחים בזהירות על נייר אפייה .

להרכבת הלזניה הפתוחה:
בתבנית רחבה מרופדת נייר אפייה מניחים כף רוטב עגבניות מעליו עלה פסטה מבושל, כף רוטב נוספת, פרוסת חציל וגבינה מגוררת מניחים מעל עלה לזניה נוסף ומפזרים גבינה מעל, חוזרים על הפעולה עם שאר חומרי הגלם .
אופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, מגישים חם.