יום רביעי, 2 במרץ 2016

עוגת גבינה ולימונים איטלקית‎

 החיים נותנים לנו לימונים, החיים נותנים לנו שמש, החיים נותנים לנו רגעים שמחים, עצובים, מרגשים, בלתי נשכחים.
החיים נותנים לנו את האופציה לבחור מה טוב לנו באמת, את הבחירה הם משאירים ביד שלנו.
תמיד דיברתי על החיבור לאדמה ולטבע על בית במושב או כפר נידח באיטליה, על הפשטות של החיים וכמה כיף  שהפשטות מגיעה בתמונות  שמעבירות רגעים אמיתיים, רגעים בלי מסיכות. 
יצאתי לשחזר את המתכון האיטלקי לעוגת הגבינה של סבתא, יצאתי לקטוף לימונים, יצאתי לקטוף רגעים עטופים בעלים ירוקים, יצאתי לקטוף עוד זיכרון , בחיים הכל זמני אבל הזיכרונות הם מה שיישארו לנו לתמיד.
החיים לא תמיד מזמנים את מה שרצינו אבל נותנים לנו גם את ההבנה שלא הכל שחור לבן, יש גם צהוב של שמש, אדום של אהבה, לבן של עוגת גבינה של פעם, כל זה בתבנית עגולה אחת.
שישי שמח במטבח .



עוגת גבינה ריקוטה ,מסקרפונה ולימונים של סבתא.
לבסיס העוגה: קוטר  26
300 גרם פתיבר 
120 גרם חמאה מומסת
חצי כפית תמצית וניל
למלית הגבינה
3 ביצים
500 גרם ריקוטה
כף קורנפלור
200 גרם גבינת מסקרפונה
כף קליפת לימון מגורר
3/4 כוס סוכר




לציפוי:
2 מיכלים קטנים של שמנת חמוצה + 3 כפות אבקת סוכר מעורבבים
לציפוי הלימונים
חצי כוס סוכר 2 לימונים פרוסים דק ככל האפשר
ההכנה:
מרסקים במעבד מזון את הפתיבר, מוסיפים את החמאה ותמצית הווניל למעבד המזון עד לתערובת פירורית
מחממים תנור ל- 150 מעלות ומניחים בתחתיתו תבנית מלאה במים
מרפדים את התבנית ואת השוליים שלה בתערובת הפתיבר והחמאה, מהדקים ואופים 7-10 דקות, מוציאים לצינון.
בקערה נפרדת מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, מוסיפים את הגבינות, הקורנפלור והלימון המגורר לתערובת אחידה מעבירים את התערובת לתבנית המרופדת בפתיבר ומעבירים לתנור לאפיה של שעה בחום של 150 מעלות.
לאחר שעה מכבים את התנור ומשאירים את העודה לשעה נוספת, כאשר התנור כבוי.
מצננים את העוגה, מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומכניסים למקרר ללילה.
לאחר צינון של לילה מבשלים בסיר קטן את פרוסות הלימון עם חצי כוס סוכר עד שפרוסות הלימונים הופכות רכות ומעט שקופות.
מצננים ומסדרים את פרוסות הלימון שבישלנו על העוגה.


תגובה 1:

  1. הדרים של קריית שמונה עסיסיים יותר

    השבמחק