יום רביעי, 30 במרץ 2016

עוף עם תפוחי אדמה וברוקולי בסגנון צרפתי‎


בית הוא מקום המפלט, מקום בו יכולים להיות הכי טבעיים שיש, מקום בו מרגישים בטוחים, עטופים אנשים שאפשר לסמוך עליהם.
שולחן שישי בערב תמיד יהיה מוקף בצבעים ומבחר, שולחן שישי בערב תמיד יהיה מוקף בבני המשפחה, אותם אנשים שתמיד תוכל לסמוך עליהם שיהיו שם בשבילך, אותם האנשים שבכל מצב בו תהיה יקבלו אותך באהבה, אותם האנשים שבכל העומס של החיים תמיד ימצאו מקום לדאוג גם לך ולא יאכזבו. 
שולחן שישי, ערב שבת, משפחה מצחיקה ותבנית של אהבה.
עוף ותפוחי אדמה בסגנון צרפתי, מסוג המתכונים שלא תרצו להחליף אף פעם, אין יותר משפחה מזה.



 עוף עם תפוחי אדמה וברוקולי בסגנון צרפתי 

מצרכים:

2 זוגות כרעיים חתוכות

חבילת ברוקולי טרייה חתוכה לפרחים  גדולים יחסית ללא הגבעול העבה

8 תפוחי אדמה קטנים 

ראש שיני שום מקולף לשיני שום שלמות

כפית פלפל שחור גרוס 
כוס וחצי יין לבן
כפית מלח
צרור גבעולי תימין
5 כפות קורנפלור 
שמן קנולה
2 בצלים חתוכים לרבעים
כוס מים
כפית פפריקה

ההכנה:

עוטפים את חתיכות העוף בקורנפלור.
בסיר נמוך עם 6 כפות שמן מטגנים חתיכות  את העוף משני צדדיו עד להשחמה.
מסירים את חתיכות העוף ומעבירים לתבנית אפייה.
מסדרים בין העוף את פרחי הברוקולי, חצאי תפוחי האדמה  ( החלק החצוי מופנה כלפי מעלה)  
בסיר בו טיגנו את העופות מוסיפים את המים,  גבעולי התימין, היין הלבן והתבלינים , מביאים 
והבצל.
לרתיחה ושופכים לתוך התבנית עם העוף והירקות
עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כשעה וחצי , לאחר שעה וחצי מסירים את הנייר ואופים 20 דקות ללא כיסוי.



2 comments:

  1. נראה טעים אבל אני מדיף שווארמה. אני מכיר מסעדת שווארמה בתל אביב נקרה
    יאשקה
    .היתי שם אתמול

    השבמחק
  2. נראה טעים אבל אני מדיף שווארמה. אני מכיר מסעדת שווארמה בתל אביב נקרה
    יאשקה
    .היתי שם אתמול

    השבמחק