יום רביעי, 23 במרץ 2016

דניס אפוי עם קרם לימון ועראק‎


"הרוח שוב מוסרת 
הודעה לים 
רגע עוברת 
רגע נסגרת 
בין שערי הנמל 
יש ניחוח ערק 
ורשתות קרועות 
שיר אהובת הספן הנשכחת .." ( יאיר לפיד)
במקום בו סודות נזרקים אל מעמקים, במקום בו דמעות מתערבבות עם הגלים, המקום בו דייגים מוציאים מתנות מהים, במקום בו ריח עראק  וריח מלוח באוויר.
המקום בו הכי מרגישים בטוחים, הכי מחוברים, המקום בו לחישות ותפילות נאמרות כל ערב, המקום בו זוכרים תמיד את הטוב, את ההתחלה, את התמימות שעטפה את הכל, את הטוב שהיה בעיניים וצניעות  מקסימה ששלטה בנו והובילה  למקום בו נמצאים היום.
רגליים יחפות, דניס בתנור, כוסית של עראק ואמת שקיימת רק במקום אחד, בלב.






דניס אפוי עם קרם לימון ועראק

מצרכים:
3 דגי דניס בינוניים
2 יחידות שומר חתוכים לרבעים
2 פלפל ירוק חריף חתוך לאורכו
3 -4 עגבניות חצויות
פרוסות מלימון אחד 
 רבע כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
מעט מלח גס

לקרם הלימון:
2 לימונים חתוכים לרבעים
4 כפות שמן זית
2 גבעולי טימין- רק העלים
מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל שחור גרוס
5 כפות עראק
רבע כוס מים


הוראות הכנה:

בסיר קטן מבשלים את כל מרכיבי קרם הלימון יחד  15 דקות, לאחר מכן בעזרת בלנדר מוט טוחנים לקרם חלק.
יוצרים 2-3 חריצים בכל אחד מהדגים,  את מחצית הקרם מניחים בצד ובחצי השני עוטפים היטב את הדגים ומכניסים לתוכם פרוסות לימון.
מניחים בתבנית , רצוי מרופדת בנייר אפייה.
עוטפים היטב את הירקות בשמן זית שום ומלח גס.
בתחילה אופים את הדגים  כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר 20 דקות מוסיפים את שאר הירקות העטופים גם הם שמן זית שום ומלח ל- 15 דקות נוספות בחום של 200 מעלות.
מגישים לצד קרם הלימון.