יום רביעי, 27 בינואר 2016

פיצה בייגל







בייגל מבית, פיצה מבית, הדברים  שמכירים ואוהבים, השילוב של שניים ממקומות שונים, מהרגלים שונים, השילוב שיוצר את אותו שלם, כ"כ מוכר לפעמים, כ"כ טבעי, כ"כ רגיל, עד שלפעמים נוטים לשכוח שזה לא תמיד היה שם, שמשהו היה חסר עד שזה הופיע, שאותו דבר בנה אותנו, עיצב את מי שאנו היום ,
בייגל מבית, פיצה מבית, אלו שיצרו את האחד השלם  והוא הכי טוב שיש, בייגל פיצה





לבצק הפיצה ( כ- 8-10 בייגל)



לבצק:

500 גרם קמח
 2כפיות של שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
3 כפות של שמן זית
 1+1\3 כוסות של מים פושרים
200 גרם גבינה קשה מגוררת מעורבבת עם 50גרם פרמז'ן


לרוטב ( מערבבים יחד אין צורך לבשל) :
3 עגבניות מרוסקות, 3 כפות שמן זית, כפית שטוחה מלח, חצי כפית סוכר, 2 שיני שום כתושות, חצי כפית בזיליקום יבש, כף גדושה של רסק עגבניות.


להכנה :
מערבבים בקערה קמח+ שמרים יבשים +סוכר,  יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה  את כוס אחת של מים + השמן והמלח, לשים ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר הופך בצק גמיש. מניחים בקערה משומנת, עוטפים בניילון ומתפיחים כ- 45 דקות.
על משטח מקומח לשים את הבצק שתפח ומחלקים ל- 8 כדורים.
מרדדים כל כדור לעלה ומורחים מהרוטב, משאירים קצה עלה ללא רוטב לטובת הגלגול של הבייגל, מפזרים גבינה ומגלגלים את העלה עד לקצה ללא הרוטב, מהדקים היטב וסוגרים לצורת בייגל עגול ע"י לחיצה על 2 קצוות הבצק.
מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בשמן זית, ניתן לפזר מעל שומשום למי שאוהב.
אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות.



2 comments:

  1. זה נראה מדהים! כל כל מתאים למשפחה שלי. תודה ושבת שלום ��

    השבמחק
  2. בייגל ירושלמי טוב יותר תמיד על צפוני, תרגישי טוב

    השבמחק