יום רביעי, 6 בינואר 2016

עוף אפוי עם פריקי ירקות ובוטנים


חורף, חורף גלילי הוא ירוק, חורף הוא פריחת הדרים, חורף הוא שמיים אפורים, חורף הוא פריחת העשבים הירוקים שגדלים פרא בטבע, חורף הוא הרגע שהתרד פורח, חובזות מקיפות כל חלקה בשדה, קדרות נכנסות לתנור, והשמיים מתחילים להאפיר, חורף הוא הרגע בו הגשם יורד וריח האדמה מורגש באוויר, חורף הוא הרגע בו מתחיל להחשיך מוקדם, חורף זה לפתוח את הדלת ובבית מחכה תבשיל מלא טעמים שנכנס לתנור ורק חיכה לנו שנסגור את הדלת, נדליק את המזגן, נפתח תריסים כדי שנוכל לראות את הגשם על החלונות ונריח את כל אותם מראות של החורף מתוך התבנית שלנו, חורף בתבנית שלנו וגשם שוטף את הגליל שלנו וצובע אותו בצבעים מרהיבים של ירוק.




המצרכים:
2 כרעיים שלמות ( ניתן גם לחלק אותן)
מעט קמח לבן לקימוח העופות
10 עגבניות שרי שלמות
1 חציל בינוני חתוך לחצי ואז לשלישים – מחלקים כל חציל לשלושה חלקים- יש לקלות את החציל עם ספריי שמן על נייר אפייה עד להשחמה – כ- 20 דקות.
1 גמבה אדומה גדולה פרוסה לרצועות לא דקות
3 פטריות טריות חתוכות 
6 שיני שום 
1 בצל קטן חתוך לפרוסות דקות
רבע כוס בוטנים לא קלויים קלופים
כוס וחצי פריקי ( חיטה ירוקה מעושנת)- יש לשטוף היטב לפני ולסנן
5 כפות שמן זית
2 כוסות מים
רבע כוס יין לבן
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מלח
כפית כמון


ההכנה:
בסיר רחב מניחים שמן זית, מקמחים מעט את העופות ומטגנים אותם כ- 3 דקות בכל צד בחום גבוה עד להשחמה.
מסירים את העופות מהסיר ומוסיפים לסיר את היין, המים, השום, הבצל והתבלינים, מרתיחים 5 דקות.
בתבנית עמוקה מפזרים את הפריקי ומעליו את סיר הנוזלים עם הבצל והשום, מסדרים על הפריקי את העופות וביניהם את הגמבה, החציל הקלוי והפטריות, עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה בחום של 180 מעלות, לאחר כשעה מסירים את נייר הכסף  מפזרים את הבוטנים ואופים כחצי שעה נוספת.