יום רביעי, 20 בינואר 2016

מאפינס אוכמניות ושוקולד לבן

שדה תעופה, מיץ תפוזים, קפה הפוך, קוביית בראוניז אחת ומאפינס אוכמניות ושוקולד לבן, " את חייבת לטעות את המאפינס הזה, יש לי תחושה שאת ממש תאהבי אותו" ומסתבר שהוא מכיר אותי טוב, ממש אהבתי אותו.
שילוב של מאפה רך ופירורי יחד, פירותי חמצמץ ונגיעות מתוקות של שוקולד לבן.
יש חוויות שחייבות להסתיים בצורה מתוקה, צורה שתשאיר טעם מתוק בפה ,זיכרון טוב בלב וחשק לזיכרון נוסף.
וזו הייתה אחת מהן, חוויה של טיול, של היכרות עמוקה יותר, של שתיקה ושל צחוק, של ריבים קטנים ושיחות ארוכות, של גלים ושל ים שפותר את הכל, של שדה תעופה זר וגדול, קפה הפוך חזק ו"מאפינס שממש תאהבו

 מאפינס אוכמניות ושוקולד לבן

מרכיבים: ( כמות ל- 12 יחידות)
2 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב
100 גרם שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות
2 כוסות אוכמניות קפואות

לציפוי הפירורים:
4 כפות סוכר חום
2 כפות קמח
כף וחצי שמן קנולה
סוכר 4 כפות
חצי כפית קינמון

ההכנה:

מחממים תנור מראש לחום של 170 מעלות
מכינים את ציפוי הפירורים- מערבבים בעזרת מזלג היטב בקערית עד לפירורים
מכינים תבנית שקעים למאפינס – רצוי מסיליקון או עטרות נייר קשיחות
מערבבים בקערה את הקמח והמלח
מקציפים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים בהדרגה את הביצים, הווניל והחלב, מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבבים לעיסה אחידה, את חצי מיתרת הקמח מערבבים עם האוכמניות הקפואות ומקפלים לתוך המסה.
משאירים רבע כוס אוכמניות לעיטור למעלה.
מניחים חצי מכמות הבלילה בשקעים, מפזרים חתיכות שוקולד לבן ומכסים בעוד בלילה השקע אמור להיות מלא בכמות של 3/4 מנפחו.
מפזרים מעל כל עוגה פירורים ( שטרויזל ) ומעט אוכמניות, חוזרים על הפעולה עם כל המסה .
אופים בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מתייצב- ניתן לבדוק בעזרת קיסם.



תגובה 1:

  1. בירושלים מכינים יותר טעים

    השבמחק