דילוג לתוכן הראשי

מאפינס אוכמניות ושוקולד לבן

שדה תעופה, מיץ תפוזים, קפה הפוך, קוביית בראוניז אחת ומאפינס אוכמניות ושוקולד לבן, " את חייבת לטעות את המאפינס הזה, יש לי תחושה שאת ממש תאהבי אותו" ומסתבר שהוא מכיר אותי טוב, ממש אהבתי אותו.
שילוב של מאפה רך ופירורי יחד, פירותי חמצמץ ונגיעות מתוקות של שוקולד לבן.
יש חוויות שחייבות להסתיים בצורה מתוקה, צורה שתשאיר טעם מתוק בפה ,זיכרון טוב בלב וחשק לזיכרון נוסף.
וזו הייתה אחת מהן, חוויה של טיול, של היכרות עמוקה יותר, של שתיקה ושל צחוק, של ריבים קטנים ושיחות ארוכות, של גלים ושל ים שפותר את הכל, של שדה תעופה זר וגדול, קפה הפוך חזק ו"מאפינס שממש תאהבו

 מאפינס אוכמניות ושוקולד לבן

מרכיבים: ( כמות ל- 12 יחידות)
2 כוסות קמח תופח
100 גרם חמאה רכה
קורט מלח
1 כוס סוכר
2 ביצים בטמפ' החדר
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס חלב
100 גרם שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות
2 כוסות אוכמניות קפואות

לציפוי הפירורים:
4 כפות סוכר חום
2 כפות קמח
כף וחצי שמן קנולה
סוכר 4 כפות
חצי כפית קינמון

ההכנה:

מחממים תנור מראש לחום של 170 מעלות
מכינים את ציפוי הפירורים- מערבבים בעזרת מזלג היטב בקערית עד לפירורים
מכינים תבנית שקעים למאפינס – רצוי מסיליקון או עטרות נייר קשיחות
מערבבים בקערה את הקמח והמלח
מקציפים את החמאה עם הסוכר ומוסיפים בהדרגה את הביצים, הווניל והחלב, מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבבים לעיסה אחידה, את חצי מיתרת הקמח מערבבים עם האוכמניות הקפואות ומקפלים לתוך המסה.
משאירים רבע כוס אוכמניות לעיטור למעלה.
מניחים חצי מכמות הבלילה בשקעים, מפזרים חתיכות שוקולד לבן ומכסים בעוד בלילה השקע אמור להיות מלא בכמות של 3/4 מנפחו.
מפזרים מעל כל עוגה פירורים ( שטרויזל ) ומעט אוכמניות, חוזרים על הפעולה עם כל המסה .
אופים בחום של 170 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מתייצב- ניתן לבדוק בעזרת קיסם.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא