דילוג לתוכן הראשי

עוגת שוקולד עם קרם פטיסייר ופירות יער


נכנסים לשנה הרביעית של הבלוג ומבינים איזו דרך ארוכה עשינו יחד, החל מישיבה בגינה ובחירת שם לבלוג, הצילומים הראשונים, חילוקי הדעות על כלים, הטעימות מהסירים, הטיולים בצפון בהם הלכנו לאיבוד.
הפרסומים הראשונים בעיתונים או בערוצים גדולים, ההתרגשות של טקסים ושטיחים אדומים.
הצחוקים של עוגות שצונחות בתנור ומאפים שנשרפים. הטיסה לפורטוגל והשרימפסים הגדולים שהפחידו אותי. הידיעה שהגענו לאן שאנחנו במו ידינו ובעבודה קשה ותמיד כיפית ועוגות השוקולד, אלו ששנינו כ"כ אוהבים העוגות שתמיד כיף לחתוך מהן בסופו של יום צילום, העוגות שתמיד כיף לסגור איתן את היום.
עוגת שוקולד של  3 שכבות שמציינות כניסה של שנה רביעית, שכבות של קרם מפנק ופירות קפואים ופרחים קטנים שקטפנו והנחנו מעל, מזל טוב לתיק האוכל שלנו מחכים לקומה החמישית שתגיע.



לעוגת השוקולד:

3 תבניות או רינגים בקוטר 20-24
5  ביצים בטמפ החדר
1  כוס סוכר + 3 כפות סוכר
 כפית תמצית וניל
4  כפות קקאו
 2 כוסות קמח תופח
כוס חלב 
 3/4 כוס שמן קנולה.

להכנת העוגה:

מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר
מוסיפים את השמן בהדרגה, לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת כוס החלב
מוסיפים את הקמח והקקאו  וממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.
משמנים 3 תבניות עגולות, מחלקים את המסה ואופים בחום של  של 170 מעלות כחצי שעה - ניתן לבדוק בעזרת קיסם - אמורים לצאת פירורים לחים.
מצננים היטב ומחלצים מהתבנית\ רינג

לקרם הפטיסייר ופירות היער


לקרם:

1 כוס של פירות יער קפואים טחונים- כולל הנוזלים שלהם
1/2 כוס של פירות יער קפואים לקישוט
1 מיכל קטן שמנת מתוקה

1.5 כוסות חלב

כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)

3 חלמונים

4 כפות סוכר

כף חמאה רכה

2 כפות של קורנפלור
להכנת הפטיסייר:

ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הווניל והחלמונים.

את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להיעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.
מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה .

להרכבת העוגה:

בקערה נפרדת מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה , מוסיפים בהדרגה את קרם הפטיסייר עד לקרם אחיד ומקפלים לתוכו  את פירות היער הטחונים, מעבירים לשקית זילוף ומרכיבים את השכבות כך שכל קומת קרם מבצבצת מעבר לגבולות העוגה, לאחר מכן בעזרת מרית או סכין עבה עוברים על גבולות העוגה כך שהעוגה " חצי עירומה" ואין מכוסה מצופה כולה. מקשטים מעל בפירות יער קפואים ושומרים בקירור עד להגשה.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה