יום רביעי, 28 בינואר 2015

לחם כפרי עם ערמונים וגבינת גאודה


לחם, שם הכל התחיל, בתקופות קדומות, בתקופות קיימות, בפגישה הראשונה שלנו על הספר, בימי שישי, בפתיח של כל ערב בו אירחנו אנשים לטעום מהבלוג, הלחמניות שאני מכינה לשבת למשפחה, הפוקאצ'ה ששרופה מסביב שהוא כ"כ אוהב. ריח של לחם שנאפה בתנור תמיד יזמין אנשים אליו. היד, אותה היד שלשה את הלחם תקבע בדיוק מה יהיה טעמו, המחשבות, הרגש שבפנים, הדמעות, החיוך, כל אלו מתרכזים ככוח אחד ומובילים את היד לבצק, כל לחיצה על הבצק מוציאה רגש אחר.לחם שנעשה ברגש טעמו אחר, לישה, התפחה, יצירת גוף, התפחה, אפייה, צפייה בציעת לחם, אין יותר אמיתי מזה. פוסט ש
מוקדש לאיש יקר ארז קומרובסקי שכל לחם שיוצא מידיו מזכיר לכולנו שלחם מגיע ממקום אמיתי של אהבה. 





לחם כפרי עם ערמונים וגבינת גאודה.


 1 קילו קמח כפרי ( ניתן להשיג בחנויות)
 3/4 + 2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
3 כפות שמן זית
1 כף שטוחה של מלח
100 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה מפוררים גס
100 גרם גבינת גאודה\ פרמז'ן מפוררת

ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים , יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, המלח ושמן הזית, לשים היטב כ- 3 דקות ולאחר מכן מוסיפים לבצק את הערמונים המפוררים והגבינה, ממשיכים ללוש עוד כ- 3 דקות ומשאירים להתפחה בקערה מכוסה  בניילון לשעה. לאחר שעה לשים שוב את הבצק על משטח עבודה ניתן לקמח אותו מעט אם יש צורך, מחלקים את הבצק ל- 16 יחידות, מגלגלים לצורת לחמנייה מפזרים מעט קמח ויוצרים 2-3 חתכים בעזרת סכין , משאירים להתפחה על תבנית מרופדת נייר אפייה. לאחר התפחה של חצי שעה מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים בין 30-40 דקות תלוי בתנור.
 טיפ ליצירת "קראסט" מסביב ללחם ניתן לאפות את הלחם כשבתחתית התנור יש תבנית עם מים ליצירת אדים.