דילוג לתוכן הראשי

לחם כפרי עם ערמונים וגבינת גאודה


לחם, שם הכל התחיל, בתקופות קדומות, בתקופות קיימות, בפגישה הראשונה שלנו על הספר, בימי שישי, בפתיח של כל ערב בו אירחנו אנשים לטעום מהבלוג, הלחמניות שאני מכינה לשבת למשפחה, הפוקאצ'ה ששרופה מסביב שהוא כ"כ אוהב. ריח של לחם שנאפה בתנור תמיד יזמין אנשים אליו. היד, אותה היד שלשה את הלחם תקבע בדיוק מה יהיה טעמו, המחשבות, הרגש שבפנים, הדמעות, החיוך, כל אלו מתרכזים ככוח אחד ומובילים את היד לבצק, כל לחיצה על הבצק מוציאה רגש אחר.לחם שנעשה ברגש טעמו אחר, לישה, התפחה, יצירת גוף, התפחה, אפייה, צפייה בציעת לחם, אין יותר אמיתי מזה. פוסט ש
מוקדש לאיש יקר ארז קומרובסקי שכל לחם שיוצא מידיו מזכיר לכולנו שלחם מגיע ממקום אמיתי של אהבה. 





לחם כפרי עם ערמונים וגבינת גאודה.


 1 קילו קמח כפרי ( ניתן להשיג בחנויות)
 3/4 + 2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
3 כפות שמן זית
1 כף שטוחה של מלח
100 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה מפוררים גס
100 גרם גבינת גאודה\ פרמז'ן מפוררת

ההכנה:

מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והשמרים , יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המים, המלח ושמן הזית, לשים היטב כ- 3 דקות ולאחר מכן מוסיפים לבצק את הערמונים המפוררים והגבינה, ממשיכים ללוש עוד כ- 3 דקות ומשאירים להתפחה בקערה מכוסה  בניילון לשעה. לאחר שעה לשים שוב את הבצק על משטח עבודה ניתן לקמח אותו מעט אם יש צורך, מחלקים את הבצק ל- 16 יחידות, מגלגלים לצורת לחמנייה מפזרים מעט קמח ויוצרים 2-3 חתכים בעזרת סכין , משאירים להתפחה על תבנית מרופדת נייר אפייה. לאחר התפחה של חצי שעה מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים בין 30-40 דקות תלוי בתנור.
 טיפ ליצירת "קראסט" מסביב ללחם ניתן לאפות את הלחם כשבתחתית התנור יש תבנית עם מים ליצירת אדים.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה