יום רביעי, 7 בינואר 2015

פסטה בניחוח גלילי


להכיר אותי באמת זה לדעת מתי להקשיב, לדעת מה מצחיק אותי, לדעת מה החולשות שלי ומה מחזק אותי, לדעת על מה אני מוכנה להילחם ומה חשוב לי באמת, לדעת מהם הדברים הקטנים שיכולים לרגש אותי, לדעת שכשאני שותקת זה סימן שבפנים אני צועקת. להכיר אותו זה לדעת מתי הוא מאושר, מתי הוא מוטרד, מתי השתיקה שלו אומרת כל כך הרבה מבפנים, להכיר אותו זה לדעת שלפעמים מבט , או משהו קטן שהוא עושה שווה את כל המילים שבעולם, להכיר אותו זה לדעת שאני יכולה לסמוך עליו תמיד ושתמיד הוא שם לשמור ולגונן. להכיר אותו זה להכין פסטה ולדעת שהיא הולכת להפוך לפסטה האהובה עליו, להכיר אותו זה לדעת שהוא הולך לקחת מזלג ולאכול את הפסטה ישר מהמחבת, אז אמרתי לו שאני ערבה לכך שזו הולכת להיות הפסטה האהובה עליו, הוא חייך כי הוא מכיר אותי.




פסטה בניחוח גלילי
1 חבילה של פסטה רצוי מסוג רחב ( פפרדלה).
50 גרם חמאה
4 כפות שמן זית
 חצי כוס יין לבן חצי יבש
100 גרם של ערמונים מוכנים ( נמכרים בשקית מוכנים לאכילה)
2 כוסות של עלי תרד \עלי מנגולד\ קייל \ חובזה טריים חתוך גס ( בעזרת הידיים)
4 שיני שום פרוסות
1 זוקיני גדול בצבע ירוק \ צהוב פרוס לפרוסות
חצי כוס עלי בזיליקום
100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
חצי כוס של עגבניות מיובשות
להגשה: עלי נענע טריים- לא חובה
מלח
פלפל שחור גרוס
ההכנה:
במחבת רחבה ממיסים את החמאה ומוסיפים לה את שמן הזית, מוסיפים את הזוקיני ומטגנים כ- 4 דקות לאחר מכן מוסיפים את שיני השום, התרד ( או הירק שבחרתם) והעגבניות המיובשות, מוסיפים מלח ופלפל ואת היין הלבן, כשהרוטב מתחיל לבעבע, מנמיכים את האש מוסיפים את הערמונים מבשלים לעוד כ- 2 דקות ומסירים מהאש.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן או עד שהיא צפה באם בחרתם להכין פסטה ביתית וכשהיא מוכנה מסננים אותה- לא שוטפים אותה. מחממים שוב את המחבת עם הרוטב, מוסיפים את הפסטה ואת עלי הבזיליקום ומערבבים כ- 3 דקות מגישים חם עם גבינת פרמז'ן מעל ונענע טרייה כאופציה.





6 תגובות:

  1. מקנאת באהבה הטהורה שלכם, אחת לכמה זמן מגיעה אהבה אמיתית יש שקוראים לה זיווג משמיים, כמה כייף לקרוא שמרו עליה על האהבה הזאת חזק חזק

    השבמחק
  2. לא כל כך הבנתי. למה הפסטה הזאת מוגדרת דווקא כ"גלילית" ולא כ"איטלקית" נגיד ?
    מה נותן לה את הניחוח ה"גלילי" ? (והאם בכלל יש דבר כזה "ניחוח גלילי" ?)

    השבמחק
    תשובות
    1. עברו יומיים ואני עדיין מחכה לתשובה. שאלתי שאלה רצינית לחלוטין, ומצפה לתשובה רצינית.

      מחק
    2. הפסטה אינה פסטה גלילית,אלא בניחוח גלילי- כך מצוין גם בכותרת, וקראנו לה כך משום שהשתמשנו בעשבים כמו חוביזה ותרד בר אותם קטפנו בגליל, כן יש אנשים שגרים בגליל ומסתובבים וקוטפים עשבי בר.
      פסטה באותה מידה יכולה להיקרא גם פסטה סינית שכן האטריות הגיעו לאיטליה מסין, יום טוב בהצלחה עם המתכון.

      מחק
  3. למה כתבתם "כן, יש אנשים שגרים בגליל ומסתובבים וקוטפים עשבי בר"? מישהו טען שלא?
    הדוגמה שלכם עם הפסטה הסינית לא כל כך מוצלחת כי פסטה לא נקראת פסטה סינית משום שעדיין נותנים קרדיט למקורות... וזאת השורה התחתונה - תנו קרדיט למקורות. צר לי אבל המקור של החובזה והתרד שקטפתם לא בגליל.
    אגב, אחלה מתכון.

    השבמחק
  4. מקסים :)
    ות'כלס - איך בכלל אפשר שלא לאהוב את הפסטה הזאת?
    נראה מדהים

    השבמחק