יום רביעי, 14 בינואר 2015

עוגת שוקולד בציפוי קרם שוקולד


לפני 3 שנים ישבנו בדירה של חברים בתל אביב לארוחת ערב על הגג, שיחות על אוכל על צילומים ועל ספר בישול ראשון שחלמתי להוציא, שתיקות מביכות, אוכל טוב וטירמיסו, קצת אחרי התחיל הכל, קצת אחרי, ישבנו בסלון ושרבטנו שמות שאנחנו אוהבים, קצת אחרי הוא נולד, תיק האוכל שלנו, המתכון הראשון שעלה בסמיכות ליום ההולדת שלי וריגש אותי, הטיול הראשון לצפת בחורף בו הלכנו לאיבוד ונסענו במעגלים, הפרסום הראשון באתר נחשב, או בעיתון מפורסם, הפעמים הראשונות של ההפתעות הקטנות שהביאו איתם הימים, הצחוקים, הריבים, הויכוחים, הטעימות הקטנות והגדולות, השולחן שפתחנו כמה פעמים בו הזמנו אנשים לבוא ולטעום, טיולי השטח, התמונות שמלוות כל צעד, ההבנה שמשהו טוב נולד פה, משהו שלנו, משהו שלקח אותנו למקומות אחרים בחיים וגרם לנו להתפתח ורק להבין עד כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים,  הסיפורים  שלנו שמלווים את המתכונים, הקיץ, החורף וכל מה שביניהם.
לכבוד האירוע הלכנו על עוגה פשוטה, עוגה שאומרת הכל, הציפוי סביב העוגה הונח בבלאגן מתוק, מלא קימורים, עליות ומורדות שמלוות במתוק בדיוק כמונו, ככה אנחנו אוהבים. מזל טוב לתיק האוכל שלנו שחוגג 3 , מבטיחים לכם עוד שנים רבות ומתוקות.





עוגת שוקולד:

4 ביצים בטמפ החדר
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קקאו
3/4 +1 כוסות קמח תופח
1 כוס יוגורט בטעם טבעי 
120 גרם חמאה רכה.

לציפוי:
1 שמנת מיכל של שמנת מתוקה
1 קופסה של אבקת פודינג בטעם שוקולד
1 כוס חלב
אבקת קקאו

ההכנה:
מקציפים ב- 3 דקות את החמאה עם הסוכר
מוסיפים את הביצים בהדרגה- אין צורך להפריד אותן
לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ואת כוס היוגורט
מוסיפים את הקמח והקקאו  וממשיכים להקציף רק עד שהקמח נבלע.
משמנים תבנית עגולה מ"ס 26 ושופכים את הבלילה, אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה - ניתן לבדוק בעזרת קיסם - אמורים לצאת פירורים לחים.

מצננים את העוגה.
מקציפים יחד את פודינג השוקולד, החלב והשמנת המתוקה עד לקרם יציב, מצפים את העוגה ומפזרים אבקת קקאו מעל.