יום רביעי, 21 בינואר 2015

פאי תפוחים ושקדים‎


הדברים הפשוטים באמת הם אלו שלפעמים גורמים לנו להכי הרבה אושר, הדברים הפשוטים באמת הם אלו שמייחדים אותנו מכל השאר, בין כל  המשחקים שמסביב בין כל הצבעוניות והצחוקים המדומים שיש באנשים שסובבים אותנו בימים רגילים, בין כל אלו נמצאים הדברים האמיתיים, הדברים הכי פשוטים, הדברים שמזכירים לנו תמיד שבסופו של יום זה הדבר האמיתי, יותר מהכל זה מי שאנחנו, הפשטות והאמת שמייחדת אותנו ממש כמו חלומות פשוטים על בית בכפר, על חווה קטנה, על פאי תפוחים חם שמונח על שולחן קר באמצע החורף ומפזר ריח של בית, ריח פשוט, ריח של הדבר האמיתי באמת.




פאי תפוחים ושקדים 

 לפאי בקוטר 26 או 2 בגודל אינגליש קייק
 למלית :
20 גרם חמאה
  חמישה תפוחים (מזן גרני סמית (Granny Smith) (תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות.
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
כפית קינמון

3/4  כוס סוכר חום
כפית גרידת לימון
כף מיץ לימון
3 כפות שקדים טחונים לאבקה
לבצק:

שלוש כוסות קמח 
שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
כפית גרידת לימון

200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
 * לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה:
במחבת הניחו את החמאה והסוכר החום, לאחר שהחמאה נמסה הוסיפו את  פרוסות השקדים וערבבו , לאחר 3 דקות הוסיפו את התפוחים,  פזרו מעל את הקינמון, גרידת הלימון, ומיץ הלימון, בעזרת כף עץ בחשו את כל חומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, הסירו מהאש וצננו.
הכנת הבצקבעזרת מעבד מזון, או ידנית, לשים את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
לעטוף את הבצק בניילון ולהכניס למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן יש לחלק את הבצק ל- 2 חלקים ( אם משתמשים באינגליש קייק אז לחלק ל- 4 )  מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח לכ- 2 ס"מ, חלק 1 משתמשים לריפוד התבנית והדפנות ובחלק השני קורצים בעזרת חותכן עוגיות צורות שאוהבים.

לאחר ריפוד התבנית ממלאים את התבנית במלית התפוחים ומעטרים בבצק אותו קרצנו לצורות.

אופים בחום של 180 מעלות בין 15 ל- 20 דקות עד שמזהיב.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה