יום שלישי, 30 בדצמבר 2014

סלט חומוס וסלט חציל עם טחינה ועגבניות חריפות





תמיד כיף לפתוח שנה חדשה בפיקניק ,או באירוח רק שאיכשהו תמיד בעונה בה מתחלפת השנה נורא קר, אז לכבוד השנה החדשה החלטנו לארח אתכם בפיקניק ביתי במיוחד, כזה שכיף להגיש לצד בירה ,או יין טוב.
2 סלטים חמים שירשימו את כל האורחים לצד תוספת קטנה ומגניבה
אז מה צריך כדי להתחיל :

2 חבילות של באגט קראנצ', האחת בטעם טבעי שתוגש לצד סלט החומוס והשנייה בטעם שום שתוגש לצד סלט החצילים

לסלט החומוס הביתי:
כמות ל: 4-5 מנות
שתי כוסות של  גרגרי חומוס 
1/2 כוס טחינה גולמית
כפית מלח לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כוס מיץ לימון טרי
שיני שום
1 כף סודה לשתייה
מלח

ההכנה:
שוטפים את גרגירי החומוס ומשרים אותם ללילה בקערה מלאה במים.
למחרת מבשלים את גרגירי החומוס עם כף הסודה לשתייה עד לריכוך הגרגירים מערבבים את הגרגירים, מידי פעם מסירים את הקצף שנוצר בסיר ואת קליפות החומוס שצפו, מבשלים כשעה או יותר עד לריכוך מוחלט של הגרגירים. מצננים את הגרגירים, שומרים כוס מנוזלי הבישול למקרה הצורך בצד ושומרים כמה כפות של גרגירים בצד להגשה .  ולאחר מכן מעבירים את הגרגירים המבושלים, שיני השום וכרבע כוס נוזלים למעבד מזון, טוחנים את הגרגירים למחית, מוסיפים את המלח, הכמון, והטחינה הגולמית, מוסיפים בהדרגה את מיץ הלימון ובודקים את הטעם, אם העיסה סמיכה מידי מוסיפים עוד מי בישול.
הגשה:
מסדרים בעדינות מעל פרוסות הבאגט או מסביב לטבילה סביב הסלט, את החומוס מגישים עם גרגירי חומס מעל\ טחינה,שמן זית ופטרוזיליה



לסלט החצילים:
2 חצילים קלויים על האש מרוקנים מקליפתם
ממרח טחינה בייתי ( ממרח טחינה שעשוי מטחינה גולמית, מים, מלח ומיץ לימון עד לסמיכות הרצויה)
2 כוסות של עגבניות שרי חצויות ל- 2
4 שיני שום
שמן זית
כפית שטוחה סומק
מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון
1 פלפל חריף חתוך לטבעות
ההכנה:
במחבת מקפיצים לחמש דקות את הפלפלים והעגבניות עם 3 כפות שמן זית, מסירים מהאש ומוסיפים את התבלינים ומיץ הלימון
ההגשה:
מסדרים את החציל הקלוי, מעל את ממרח הטחינה ומעל את סלט העגבניות החם.