דילוג לתוכן הראשי

פיצה עם רוטב תרד


חורף בגליל מאופיין בהרבה ירוק מסביב, חורף בגליל מאופיין בקור ושמש שרק מאירה אבל לא באמת מחממת..
מוקדם בבוקר לשתי בצק והנחתי בצד להתפחה, במקרר שכבה חבילת תרד טורקי טרייה שקניתי בשוק של עכו.
לא משנה באיזו שעה של היום, פיצה זה אחד המאכלים שהוא הכי אוהב, ידעתי שהפעם התרד יכנס גם לרוטב של הפיצה. על המקרר הייתה מונחת צנצנת של זיתים שחורים במלח ושמן זית שכבשתי לא מזמן, הוא הכין 2 כוסות של תה, ואז היא יצאה מהתנור, הפיצה שלנו, פיצה עם תרד וזיתים שחורים הבית התמלא בריח של גבינה אפוייה מתובלת, פתאום כבר לא הרגשנו את הקור, מסתבר שפיצה יוצרת אוירה, אוירה של חום, אוירה של בית, אוירה של חורף גלילי .
HOME IS WHERE THE PIZZA IS J






לשתי פיצות בינוניות.
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים                                                                                                  
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
 * 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה.
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה קמח +שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה  את המים + השמן והמלח, מתחיילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש, יוצרים עיגול , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 1/2 שעה.
פורסים נייר אפייה מקמחים אותו קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית ואז מרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
לרוטב: 2 בצלים, 2 גמבות אדומות, 1 פלפל צ'ילי חריף – לא חובה, 2 שיני שום, עגבנייה אחת, 2 כוסות תרד טרי חתוך דק, כפית סוכר,מלח, פלפל ושמן זית.
הכנת הרוטב:
טוחנים יחד את הבצלים, העגבנייה, השום והגמבות כולל פלפל הצ'ילי. במחבת רחבה שמים 4 כפות שמן זית ואת הירקות הטחונים, מחכים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הרסק, המלח הפלפל, הסוכר והתרד, מערבבים ל- 3 דקות ומסירים מהאש.
לציפוי: גבינה קשה מגוררת כ- 300 גרם, פטריות טריות, זיתים שחורים, פרוסות דקות של זוקיני

מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים ואופים  בחום של 200  עד להשחמה.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא