דילוג לתוכן הראשי

בומבוליני- סופגניות איטלקיות ממולאות פטיסייר

גדלתי כילדת פסטיגל, שיעורי פיתוח קול, ריקודי סטפס כך שמבחינתי חג החגים היה חנוכה וסבתא ז"ל שהייתה כ"כ גאה בי, כל חנוכה מגיעים אחרי ההופעות לבית הקטן בחיפה הבית בו מוזיקה באיטלקית הייתה נשמעת בקולי קולות הבית בו הכי הרגשנו באיטליה.
לחיים יש נטייה להתגלגל בצורה כזו או אחרת ולנו יש את הבחירה, או לקחת אותם בקלות ולזרום איתם או לעצור. מאמינה שהחיים פועלים בצורה עגולה מה שנשלח לעולם, גם נקבל חזרה, אז החלטנו לשלוח לכם רק טוב ולגלגל אליכם כדורים קטנים מלאים באהבה, כדי שכך הם גם יתגלגלו אלינו חזרה, הבומבוליני האיטלקי של סבתא, כדורים קטנטנים מלאים בקרם פטיסייר והרבה אהבה.



בומבוליני כ- 20 יחידות קטנות
4\3 כוס חלב פושר- חמים
5 כפות סוכר
3 כוסות + 2 כפות קמח לבן
2\1 כפית מלח
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים טרופות
כפית של גרירת לימון
3\1 כוס יין לבן
1 כף שמרים יבשים
לקרם הפטיסייר:

1.5 כוסות חלב

כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)

3 חלמונים

4 כפות סוכר

כף חמאה רכה

2 כפות של קורנפלור
להכנת הפטיסייר:
ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הוניל והחלמונים.

את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.



מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה לאחר מכן מערבבים ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול ודק.
הכנת הסופגניות:
בקערה מערבבים יחד את הקמח, כף השמרים והסוכר בעזרת כף. לאחר מכן יוצרים גומה קטנה ושופכים לתוכה את החלב, המלח, היין הלבן והביצים הטרופות, מתחילים ללוש אפשר ידני ואפשר במיקסר, ומוסיפים את גרירת הלימון והיין הלבן, אמור להתקבל בצק רך ונעים במקרה הצורך ניתן להוסיף 3-4 כפות מים\ יין.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה, לאחר שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי של 2 ס"מ ובעזרת חותכן עגול קטן של עוגיות קורצים עיגולים, אותם מעבירים להתפחה נוספת על משטח של נייר אפייה מקומח היטב לעוד כחצי שעה.
לאחר מכן מטגנים במחבת רחבה בשמן עמוק והופכים את הבומבוליני לצידה השני כשהיא משחימה, מומלץ לא לטגן כמות גדולה בבת אחת במחבת על מנת לשלוט בדרגת ההשחמה של הסופגנייה. מעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

בעזרת סכין חדה יוצרים חריץ קטן וממלאים את קרם הפטיסייר בכל בומבוליני, מגלגלים בסוכר או אבקת סוכר ומגישים חם.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא