יום שני, 15 בדצמבר 2014

בומבוליני- סופגניות איטלקיות ממולאות פטיסייר

גדלתי כילדת פסטיגל, שיעורי פיתוח קול, ריקודי סטפס כך שמבחינתי חג החגים היה חנוכה וסבתא ז"ל שהייתה כ"כ גאה בי, כל חנוכה מגיעים אחרי ההופעות לבית הקטן בחיפה הבית בו מוזיקה באיטלקית הייתה נשמעת בקולי קולות הבית בו הכי הרגשנו באיטליה.
לחיים יש נטייה להתגלגל בצורה כזו או אחרת ולנו יש את הבחירה, או לקחת אותם בקלות ולזרום איתם או לעצור. מאמינה שהחיים פועלים בצורה עגולה מה שנשלח לעולם, גם נקבל חזרה, אז החלטנו לשלוח לכם רק טוב ולגלגל אליכם כדורים קטנים מלאים באהבה, כדי שכך הם גם יתגלגלו אלינו חזרה, הבומבוליני האיטלקי של סבתא, כדורים קטנטנים מלאים בקרם פטיסייר והרבה אהבה.



בומבוליני כ- 20 יחידות קטנות
4\3 כוס חלב פושר- חמים
5 כפות סוכר
3 כוסות + 2 כפות קמח לבן
2\1 כפית מלח
40 גרם חמאה רכה
2 ביצים טרופות
כפית של גרירת לימון
3\1 כוס יין לבן
1 כף שמרים יבשים
לקרם הפטיסייר:

1.5 כוסות חלב

כפית תמצית וניל משובחת או חצי מקל וניל ( התוכן שלו)

3 חלמונים

4 כפות סוכר

כף חמאה רכה

2 כפות של קורנפלור
להכנת הפטיסייר:
ממיסים את הקורנפלור עם חצי כוס חלב קר, מערבבים לתוך החלב והקורנפלור את הוניל והחלמונים.

את יתרת החלב מרתיחים עם הסוכר והחמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את תכולת הקערה הראשונה של החלב והחלמונים לתוך החלב החם, הפעולה חייבת להעשות בהדרגה ובבחישה מהירה על מנת שהחלמונים לא ייקרשו, לאחר איחוד 2 המסות, מחזירים לסיר ומחממים על חום נמוך תוך כדי בחישה מתמדת עד שהמסה מסמיכה ונוצרות בועות, מסירים מהאש.



מעבירים לקערה ומצמידים לקרם ניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה לאחר מכן מערבבים ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול ודק.
הכנת הסופגניות:
בקערה מערבבים יחד את הקמח, כף השמרים והסוכר בעזרת כף. לאחר מכן יוצרים גומה קטנה ושופכים לתוכה את החלב, המלח, היין הלבן והביצים הטרופות, מתחילים ללוש אפשר ידני ואפשר במיקסר, ומוסיפים את גרירת הלימון והיין הלבן, אמור להתקבל בצק רך ונעים במקרה הצורך ניתן להוסיף 3-4 כפות מים\ יין.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה, לאחר שעה מרדדים את הבצק על משטח מקומח היטב לעובי של 2 ס"מ ובעזרת חותכן עגול קטן של עוגיות קורצים עיגולים, אותם מעבירים להתפחה נוספת על משטח של נייר אפייה מקומח היטב לעוד כחצי שעה.
לאחר מכן מטגנים במחבת רחבה בשמן עמוק והופכים את הבומבוליני לצידה השני כשהיא משחימה, מומלץ לא לטגן כמות גדולה בבת אחת במחבת על מנת לשלוט בדרגת ההשחמה של הסופגנייה. מעבירים למגש מרופד בנייר סופג.

בעזרת סכין חדה יוצרים חריץ קטן וממלאים את קרם הפטיסייר בכל בומבוליני, מגלגלים בסוכר או אבקת סוכר ומגישים חם.







3 תגובות:

  1. איזה יופי של בומבליני ותמונות מעלפות.

    השבמחק
  2. נראה נפלא! עושה חשק לנסות בבית. אהבתי גם את הסיפור מאחורי זה. אין על טעם של ילדות :-)

    השבמחק