דילוג לתוכן הראשי

סירות חצילים ממולאות בשר ברוטב עגבניות שרי


חוף המבטחים נמצא במקום אליו תמיד חוזרים, במקום בו מרגישים הכי בטוחים, המקום שגורם לנו לאושר, המקום שנותן לנו עוגן יציב, חוף המבטחים  שלי לפעמים נמצא בחולות של חוף הים בשעות הבוקר המוקדמות,או בשקיעה. בטיולי זריחה עם הכלב בואדיות מתחת לבית,  חוף המבטחים שלי לפעמים נמצא בבית, במטבח הקטן, באוכל ששנינו אוהבים, אוכל שמחמם מבפנים ומגיע עד ללב, סירות של חצילים במלית חמה ורוטב, מנה שאומרת חום, מנה של בית מנה שאומרת  יחד. העוגן שלי לפעמים נמצא אצלו, הוא שאיכשהו תמיד מפתיע ויודע מתי להיות שם כשצריך, הוא חוף המבטחים שלי.


סירות חצילים ממולאות בשר כמות ל- 4 סועדים

4 חצילים בינוניים בגודל הגשה אישי
חצי קילו בשר טחון
3 שיני שום כתושות 
כף שטוחה בהרט
כפית פפריקה
מלח 
פלפל שחור גרוס
שמן זית
1 בצל קצוץ 

לרוטב:
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 כפות רסק עגבניות 
1 כוס מים
חצי כוס יין אדום  (השתמשתי ביין מסוג סירה של גמלא :http://www.golanwines.co.il/Our-Wine-Experience/Series-and-Wines/Gamla-Shmurah-syrah)
4 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס

ההכנה:
חוצים כל חציל לאורכו ומרוקנים את תוכנו ומשאירים לכל חלק חצוי שולייים בעובי של כ- 1ס"מ.
את המלית קוצצים ומעבירים למחבת יחד עם הבצל הקצוץ וכ- 4 כפות שמן זית, מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים, מטגנים את כל החומרים יחד כ- 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.

את סירות החצילים מרתיחים בסיר עם מים כ- 7 דקות, מסננים מהמים ומייבשים במגבות נייר.

לוקחים תבנית חסינת חום ומשמנים אותה קלות בשמן הזית, ממלאים כל חצי חציל בנדיבות במלית שלנו ומניחים בתבנית, מפזרים בין סירות החצילים את עגבניות השרי.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומוזגים בזהירות מעל סירות החצילים, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות לשיזוף



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא