חוף המבטחים נמצא במקום אליו תמיד חוזרים, במקום בו מרגישים הכי בטוחים, המקום שגורם לנו לאושר, המקום שנותן לנו עוגן יציב, חוף המבטחים שלי לפעמים נמצא בחולות של חוף הים בשעות הבוקר המוקדמות,או בשקיעה. בטיולי זריחה עם הכלב בואדיות מתחת לבית, חוף המבטחים שלי לפעמים נמצא בבית, במטבח הקטן, באוכל ששנינו אוהבים, אוכל שמחמם מבפנים ומגיע עד ללב, סירות של חצילים במלית חמה ורוטב, מנה שאומרת חום, מנה של בית מנה שאומרת יחד. העוגן שלי לפעמים נמצא אצלו, הוא שאיכשהו תמיד מפתיע ויודע מתי להיות שם כשצריך, הוא חוף המבטחים שלי.
סירות חצילים ממולאות בשר כמות ל- 4 סועדים
4 חצילים בינוניים בגודל הגשה אישי
חצי קילו בשר טחון
3 שיני שום כתושות
כף שטוחה בהרט
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור גרוס
שמן זית
1 בצל קצוץ
לרוטב:
2 כוסות עגבניות שרי חצויות
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס מים
חצי כוס יין אדום (השתמשתי ביין מסוג סירה של גמלא :http://www.golanwines.co.il/Our-Wine-Experience/Series-and-Wines/Gamla-Shmurah-syrah)
4 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
חוצים כל חציל לאורכו ומרוקנים את תוכנו ומשאירים לכל חלק חצוי שולייים בעובי של כ- 1ס"מ.
את המלית קוצצים ומעבירים למחבת יחד עם הבצל הקצוץ וכ- 4 כפות שמן זית, מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים, מטגנים את כל החומרים יחד כ- 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
את סירות החצילים מרתיחים בסיר עם מים כ- 7 דקות, מסננים מהמים ומייבשים במגבות נייר.
לוקחים תבנית חסינת חום ומשמנים אותה קלות בשמן הזית, ממלאים כל חצי חציל בנדיבות במלית שלנו ומניחים בתבנית, מפזרים בין סירות החצילים את עגבניות השרי.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב ומוזגים בזהירות מעל סירות החצילים, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות לשיזוף