יום רביעי, 20 באוגוסט 2014

שווארמה טבעונית‎


חיבור לטבע מגיע מבפנים, חיבור לטבע מגיע מהאדמה, ההרים, הירוק שמקיף את הבית, הוואדי שפורח בחורף עם נחל קטן, או בקיץ עם שקיעות מדהימות ורוחות קרות, עשבי התבלין שמגדלים לבד, המשיכה תמיד לחומרי גלם שמגיעים הכי טריים מהאדמה, הצבעים שאמא אדמה מגדלת, חיבור לטבע הוא להשתמש בחומרים מהטבע ולהכין איתם דברים שכולם  יאהבו..
במיוחד עבורכם השווארמה הטבעונית שלנו, סלט קצוץ, טחינה מתובלת, ונוף גלילי מדהים שמקיף את כל הצלחת הזאת.




שווארמה טבעונית:

כמות ל-3-4 סועדים.

500 גרם סייטן בטעם טבעי ( ניתן לקנות בכל חנויות הטבע \ אורגניות) מופשר אחרי לילה במקרר.
למרינדה: 
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
כף וחצי תבלין שווארמה
כפית שטוחה כמון\ כפית שטוחה בהרט
כפית סילאן
2 כפות רוטב סויה
פלפל שחור גרוס
מלח- לפי הטעם
4 כפות שמן זית
רבע כוס מים

ההכנה:

מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
חותכים את גוש הסייטן לרצועות דקות כמו שווארמה, מערבבים היטב עם חומרי המרינדה , מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות.

במחבת רחבה מחממים כף של שמן זית, מוסיפים את תכולה הקערה כולל המרינדה ומתחילים לערבב עד שכל הנוזלים נגמרים והרצועות הופכות לשחומות וקצת קריספיות בערך 7 דקות).

להגשה:

סלט טרי קצוץ המורכב מעגבניות, מלפפונים, בצל ירוק, פלפל חריף וכוסברה.

טחינה: רבע כוס טחינה גולמית, 1 שן שום מגוררת, חצי כפית כמון, מיץ מחצי לימון טרי , מערבבים היטב ומוסיפים מים בהדרגה עד שהטחינה מסמיכה.




תגובה 1: