הנסיעה למצפה לא רחוק מהעיר, הפגישה עם זוג חברים יוגיסטים שגרים שם, שיעור היוגה בשקיעה, ארוחת הערב שהצטרפה אל השקיעהף הלחם ההודי הממולא שהם הגישו עם טחינה ליד וסלט טרי, האויר הקר מסביב והתאוריה שלהם שמדברת על להנות מהאוכל תוך כדי נשימה עמוקה בין ביס לביס .
הביס הראשון מ"האלו פראטה " לחם ותפ"א ההודי שהם הכינו, הרגע בו עוצמים עיניים שנייה אחרי הביס ומרגישים בהודו, הידיעה שאני חייבת ללמוד להכין כזה בדיוק, שבוע אחרי במטבח , הוא צילם עוגה יפהפייה, אני הכנתי את אותן פיתות הודיות ממולאות, פרסנו אותם למשולשים, עצרנו הכל, לקחנו הפסקה וישבנו לאכול, ביס, נשימה עמוקה, ביס נוסף. הודו אצלנו בצלחת.
אלו פראטה
למלית:
2 תפ"א בינוניים מבושלים
1 בצל גדול קצוץ
1 בטטה מבושלת בינונית
1 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית של פלפל צ'ילי חריף גרוס
מלח לפי הטעם
1 כפית של גרעיני כוסברה יבשים כתושים
1 כפית שטוחה כמון
4 כפות שמן לטיגון
לבצק:
300 גרם קמח ובנוסף קמח למשטח העבודה
1 כפית שטוחה מלח
בערך כוס מים, תלוי בקמח הבצק צריך להיות רך אך לא דביק מידי
תרסיס שמן או שמן קנולה להברשה
ההכנה:
לשים את הבצק לבצק אחיד ומניחים בקערה בצד בינתיים מכינים את המלית
מטגנים את הבצל כ- 5 דקות ומוסיפים את כל התבלינים מלבד הכוסברה הטרייה, מוסיפים את תפ"א והבטטה ומועכים אותם אל הבצל, מסירים מהאש ומוסיפים את כוס הכוסברה הקצוצה.
מצננים לגמרי את המלית לפני שמתחילים לעבוד .
מקמחים היטב משטח ומחלקים את הבצק ל 6-8כדורים.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה מניחים במרכז העלה כדור שניצור מהמלית, , עוטפים את כדור המלית עם הבצק סוגרים לצורת כדור ומסירים את הבצק העודף מהסגירה, מקמחים היטב את הכדור ומרדדים בעדינות את הכדור כשהמלית בתוכו, מקפידים להפוך את כדור הבצק לצד השני על מנת להבטיח רידוד אחיד בו המלית מתפזרת היטב ולא "בורחת "מהבצק.
מרססים מחבת במעט שמן מניחים את העלה הממולא על המחבת ומרססים בשמן את צידו העליון של העלה, אחרי דקה הופכים לצד השני, חוזרים על הפעולה פעמיים מצד לצד עד שהבצק משחים ונאפה במחבת.
חוזרים על פעולה עם שאר הכדורים.
מומלץ להגשה לצד טחינה ולימון או יוגורט .