"מתנות קטנות", בחיים נתקלים בכל מיני רגעים, רגעים בהם אנו מאושרים, רגעים בהם היינו רוצים להקפיא את הרגע ולהישאר בדיוק ככה, בסיטואציה השמחה, עם מי שאוהבים. בחיים נתקלים גם ברגעים פחות טובים, רגעים של כעס, רגעים של כאב, רגעים אותם היינו רוצים למחוק מהזיכרון, רגעים שכ"כ היינו רוצים לשכוח,,, בחיים יש רגעים ולנו יש את הבחירה, לקבל או להתעלם, לכאוב או לשמוח, לזכור או לשכוח, בחיים יש רגעים שלפעמים לא קלים אבל בתוך אותם רגעים יש את אותו אחד, אותו אחד שנמצא שם כדי להפוך את הרגעים הלא נעימים לקצת יותר סבילים, אפילו לגרום לחיוך, לזה אני קוראת "מתנות קטנות" מתנות קטנות בתוך אותם רגעים, רוגלך קטנים מלאים במלית קקאו מתוקה ואגוזי לוז, הדרך שלי להגיד לו תודה, מתנות קטנות אצלנו בתנור.
רגעים של בוקר...
לבצק:
1 כוס מים או חלב פושרים
200 גרם חמאה או תחליף פרווה
1 ביצה גדולה
3.5 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
רבע כוס סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
כף וחצי שמרים יבשים
כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
למלית:
רבע כוס קקאו משובח מעורבב עם 1 כוס סוכר
1 כפית גדושה קינמון
שמן להברשת הבצק (אין כמות מדויקת פשוט למלא קערית ולעבוד עם מברשת)
חצי כוס של ברס ( אגוזי לוז מסוכרים קצוצים).
לציפוי: ביצה להברשה
רבע כוס סירופ מייפל מהול ב- 3 כפות מים רותחים ולערבב טוב.
ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה המרוככת, החלב, הווניל סוכר הווניל ומניחים בתוך הגומה, לשים היטב את הבצק מניחים בקערה מכוסה בשקית ניילון ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות ( ניתן להכין את הבצק בלילה כדי שיתפח במקרר).
לאחר ההתפחה לשים היטב את הבצק מחלקים לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור לבצק דק כמה שאפשר, מברישים בשמן בנדיבות ומפזרים מעל השמן את שאר חומרי המלית.
מקפלים כל עלה בצק עם המלית לחצי כך חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים. לאחר מכן חוזרים לחצי הבצק שקיפלנו ראשון ומרדדים לצורת מלבן שאר המלית מקופלת בין 2 חצאי עלה הבצק.
חותכים את הבצק לצורת מלבן ואח"כ לצורת משולשים, מגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לחלק השפיצי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים עשרים דקות, אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוציאים מהתנור ובעודם חמים מברישים בסירופ המייפל המהול במים.