יום רביעי, 6 באוגוסט 2014

עוגיות חמאה בציפוי פרג\ קוקוס\ ברס


 קופסאות מקיפות אותנו בכל מקום                                                                                   
קופסאות של אוכל, של נעליים, של מסמכים, של קשקושים.
לכל קופסא יש תפקיד וכל קופסא יודעת היטב אם היא יכולה לשמור על מה שבפנים.
הקופסאות האהובות עליי הן אותן קופסאות שמגיעות האחת בתוך השנייה, קופסא בתוך קופסא בתוך קופסא עד שמגיעים לאותה קופסא קטנה שלא יכולה להכיל יותר כלום מלבד מי שהיא.
כמונו בדיוק, קופסא בתוך קופסא עם דרך עד שמגיעים לקופסא שמכילה הכל-הלב.
בלילה אפיתי אותן,עוגיות חמאה, גלילים עטופים באגוזי לוז מסוכרים( ברס), בפרג וקוקוס.
בבוקר הכנסתי לקופסא, קופסא שעשתה דרך ארוכה מהצפון עד לתל אביב, מהמונית, לרכבת, לסטודיו, לשרפרף העץ המיושן שהוא הניח בבוקר למחרת עם 2 כוסות קפה. 
בוקר, 2 כוסות קפה, השיר "יד ענוגה ברקע" וקופסא שמכילה בדיוק את הכל ...


 לעוגיות:
1 כוס של סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 חלמון ( לשמור את החלבון)
3 כוסות קמח
חצי כפית א.אפייה
3 כפות חלב ( ניתן להחליף במים לעוגיות פרווה)
200 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה(למעדיפים פרווה)
לציפוי
חלבון ביצה וכחצי כוס של תוספות ( ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים)
 
ההכנה: 
לשים את כל החומרים לבצק רך ואם הבצק דביק  מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח
פורסים על השיש 3 חתיכות של ניילון נצמד, על כל חתיכה מניחים שליש מהבצק ויוצרים גליל ( אין חשש שהבצק רך, הוא מתקשה בהקפאה) , עוטפים כל גליל בניילון בנצמד וקושרים את הקצוות - בעצם יוצרים מעין נקניק וקושרים את קצוות הניילון . מקפיאים את הגלילים לשעתיים.
לאחר שעתיים משחררים כל גליל , מברישים בחלבון ומגלגלים בתוספות שאוהבים ( ברס, פרג, קוקוס, בוטנים או שקדים טחונים).
לאחר מכן חותכים בזהירות לעיגולים בעובי של כ- חצי ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות ( יש לחמם את התנור מראש) 13 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים לצינון מוחלט לפני שמשחררים את העוגיות מהתבנית.
שומרים בקופסא:)



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה