יום רביעי, 9 ביולי 2014

חיתוכיות של גבינה ולימון



השילוב של לימון במאפים הוא תמיד מוצלח בעיניי, יש בו בלימון משהו מטאפורי, מן אמירה סמויה שבכל משהו חמוץ מוצאים גם את המתוק ושרק טוב ייצא מזה.
ואז הכנו אותה, עוגה עם בסיס פריך, מלית אפויה של גבינה ולימון וציפוי מתקתק ופריך, ברגע שהיא יצאה מהתנור ידעתי שזו תהיה העוגה של "יישור קצוות" הוא הניח אותה על נייר לבן, ריח אפייה מתקתק עטף את החדר, בזמן שהוא חתך את העוגה לקוביות אני הכנתי 2 כוסות של משקה שקדים קר.
אחרי שקיררנו אותה במקרר הטעם אפילו השתבח, מסוג המאפים שטעימים בכל מצב קר, או חם.
השילוב של לימון במאפים נותן לי את ההרגשה שבכל  חמוץ יש גם מתוק ושרק טוב ייצא מזה....










 לבצק:
לתבנית מלבנית בגודל  30X20
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
150 גרם חמאה
1 חלמון ביצה
4 כפות מים קרים – לפי הצורך

למלית הגבינה לימונית:
400 גרם גבינה לבנה
3/4 כוס סוכר
1 כף קליפת לימון מגוררת
4 כפות מיץ מלימון טרי
1 ביצה
2 כפות קורנפלור

לציפוי:
5 כפות של שקדים או אגוזים מסוכרים מרוסקים
3 כפות בצק שטוח
פומפייה

הכנה:

לאחד את מרכיבי הבצק  לשים לב לא ללוש יותר מידי, להפריש כ- 3 כפות מהבצק, לשטח בתוך שקית ניילון קטנה ולהכניס למקפיא.
את שאר הבצק לשטח בתוך תבנית ולאפות בחום של 180 מעלות 15 דקות, להוציא מהתנור.

לערבב  היטב את מרכיבי המלית ולשפוך על הבצק האפוי.
בעזרת פומפייה לגרר את הבצק הקפוא מעל מלית הגבינה ולפזר אגוזים\ שקדים מרוסקים.
להכניס לתנור בשנית ולאפות 20-25 דקות בחום של 170 מעלות.
לצננן היטב, להכניס למקרר לחצי שעה ואז לחתוך לקוביות.


  • ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא לאחר החיתוך .