יום חמישי, 17 ביולי 2014

קרפצ'יו סלק, אורגנו ושקדים


"הדרכים הידועות בן באתי נראות לי אחרת מכאן"..(שלום חנוך).
הדרכים הידועות, הדרכים המוכרות, הצעדים הראשונים של כל דבר, החיוך, המבט, הרעיונות, ההצלחות, האכזבות, ההתחלות.
ישנן דרכים שהפכו כ"כ מוכרות עד שלפעמים נדמה שהן נראות לנו אחרת, ישנו רגע בו רוצים להחזיר את השעון ואולי לעשות דברים קצת אחרת... אותו הדבר אבל קצת אחרת, אותה האהבה למשהו אבל קצת אחרת.
אותו סלק אדום ומתקתק, הסלט שהוא כ"כ אוהב אבל קצת אחרת, טרי, קראנצ'י, תיבול שמקפיץ אותו מדרגה וגורם לאותו הסלט עם הצבע המהפנט להרגיש קצת אחרת, חזרה להתחלה לאותה הדרך המוכרת אבל קצת אחרת..




לסלט:
2 סלקים גדולים טריים, קלופים ופרוסים דק בעזרת מנדולינה
רבע כוס שקדים קצוצים 
1 כף שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כפית סילאן
3 כפות עלי אורגנו\ זעטר טרי
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מחצי לימון טרי

ההכנה:
פורסים את הסלקים ומניחים על צלחת הגשה.
קולים על מחבת ללא שמן את השקדים הקצוצים למשך 3 דקות ומפזרים מעל הסלקים.
מערבבים היטב את כל שאר החומרים מלבד האורגנו ומפזרים באחידות מעל הסלק.
מקשטים בעלי אורגנו או זעטר טרי.
מומלץ להגיש לצד משקה חריף ולחם טרי




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה