יום רביעי, 23 ביולי 2014

עוגת חלבה, שקדים ורוזטה‎

המקום המוגן הוא בלב, המקום השלם בו מרגישים הכי מוגנים, מרגישים הכי בטוחים לפתוח את הכל ולדעת שמי ששם יכול להכיל את זה, מי ששם תמיד יהיה שם עבורך בטוב וברע, זה המקום המוגן.
בתקופה בה כולנו מחפשים מרחב מוגן, מתעוררות המחשבות שהחיים שלנו הם דבר שביר, החיים הם מה שקורה עכשיו כי אין לנו את היכולת לדעת מה יהיה.
החיים חזקים מהכל, מעגליות של דברים שיוצרים אותם, המשפחה, החברים, האהובים, אותם אלו שלא נותנים לנו לישון ואותם אלו שגורמים לנו לחייך, תצחקו, תאהבו, תעריכו ואל תשמרו כלום בפנים, כדי לא להצטער, כדי שלא יהיה מאוחר מדי, להעריך כל דבר ולהראות אהבה גם אם זה בצורת עוגה שמכילה את כל מה שהוא אוהב, חום יולי אוגוסט והיא יצאה עגולה ומושלמת, סוג של מרחב מוגן שלנו, פיזרתי מעליה חלבה מתוקה וידעתי שמי שיטעם ממנה ידע שהיא באה ממקום מוגן, מהלב.



לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס חלבה מפוררת
חצי כוס שקדים קצוצים
2.5 כוסות קמח תופח
1 כוס חלב או מים מעורבבים עם 2 כפות רוזטה ( תרכיז שקדים).
חצי כוס שמן.
לציפוי:
רבע כוס מים עם כף רוזטה
רבע כוס פירורי חלבה
ההכנה:
מקציפים יחד את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את השמן ואת כוס הנוזלים.
מקפלים לתוך המסה את הקמח התופח ומוסיפים לתערובת את השקדים הקצוצים והחלבה.
אופים בחום של 170 מעלות כ- 35 דקות.
כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה מפזרים בעזרת כף את נוזל המים והרוזטה ומקשטים בפירורי חלבה