יום רביעי, 30 ביולי 2014

גלילות חצילים ממולאות בערמונים ושקדים ברוטב ויניגרט תפוז‎

"עטוף", הרבה שירים נכתבו שבתוכם חבויה אותה מילה "עטוף", ברחמים, באהבה, באושר, עטוף בהכל.
כמה פעמים שמעתי את המשפט" הלוואי ויכולתי לעטוף אותו ולהגן עליו מכל מה שמסביב" הלוואי ויכולנו באמת ליצור את אותה המעטפת ולשמור על מי שחשוב, על מי שהיינו רוצים להגן, מי שתמיד נרצה שיהיה לו טוב.
בימים בהם עוברת המדינה רגעים לא פשוטים ואובדן, עוברות המחשבות שהלוואי ויכולנו לעטוף את היקרים לנו ולשמור עליהם מהכל.
החום שבחוץ, הקור מהמיזוג שבפנים, לפעמים כועסים, לפעמים לא, לפעמים מתרגזים לפעמים שותקים בעיניים אוהבות, לא תמיד מקבלים את ההתנהגות של הצד השני, אבל תמיד מבינים שלמרות הכל אנחנו יוצרים מעטפת הגנה ושתמיד נהיה שם כדי לשמור, למרות הכל מרגישה מוגנת כי הוא שם... מנה של קיץ, עטופה בטעמים של אהבה.


 לגלילות החצילים
2 חצילים בינוניים
1 שקית של ערמונים מוכנים לאכילה
1 כוס שקדים קצוצים דק
2 שיני שום רבע כוס בזיליקום
פלפל שחור
מלח
כפית שטוחה כמון
4 כפות שמן זית

לרוטב
חצי כוס מיץ תפוז טרי
1 כפית גרירת קליפת לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית סילאן
1 כף חומץ בלסמי
פלפל שחור גרוס
1 שן של שום כתושה
מלח
ההכנה:
פורסים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ומרססים בספריי שמן. אופים בחום של 200 מעלות עשרים דקות ומוציאים מהתנור.
טוחנים את שאר חומרי המלית מלבד השקדים ולאחר הטחינה מוסיפים את השקדים.
מניחים כף גדושה על כל פרוסת חציל ומגלגלים לגלילה.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומצפים את הגלילות ברוטב.
מניחים עטוף בניילון במקרר לספיגת טעמים.
מומלץ להגיש קר.