יום רביעי, 26 בפברואר 2014

קדרת בשר


פברואר והגשם כמעט  ולא מופיע, אפילו החלונות נקיים בלי סמני טיפות, אין ברקים ואין רעמים, אבל קר קר כ"כ, וכנראה שלא צריך תירוץ לחמם את הבית וכנראה שלא צריך תירוץ לחמם את הלב . יש דברים שצריכים להתבשל על אש קטנה, לפעמים כשהם מגיעים בבום ובמהירות הם נגמרים גם באותה המהירות ולפעמים התחושה היא שהם לא הבשילו מספיק כדי להגיע לאותו משהו מיוחד, באהבה ובסיר זה אותו הדבר, יש דברים שצריכים להתבשל על אש קטנה, בסוף יודעים שזה מוכן ושכל הציפייה הייתה שווה, קדרת בשר עם יין לבן וירקות מבושלת על אש קטנה, אהבה של חורף .






חצי קילו בשר  צלי טרי חתוך לקוביות - אנחנו השתמשנו בכתף עגל מיושן
שורש של פטרוזיליה פרוס לרצועות דקות או קוביות קטנות
1 שקית של ערמונים מוכנים לאכילה
2 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
1 כרישה חתוכה לפרוסות
1 בצל סגול חתוך לקוביות גסות
2 ענפי טימין טרי
1 כוס יין לבן יבש
2 כוסות מים
6 שיני שום שלמות
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית קימל טחון
כפית בהרט
כפית של זרעי כוסברה כתושים
1 פלפל צ'ילי קצוץ- לא חובה
1 לפת חתוכה לקוביות גסות
שמן זית

ההכנה:
בסיר עמוק עם תחתית עבה מניחים 4 כפות שמן זית, טימין טרי ואת הבצל, מטגנים 2 דקות ומוסיפים את הבשר, אוטמים אותו מכל הקצוות ומוציאים את הבשר בעזרת כף עץ מהסיר, מיד מכניסים לסיר את שאר הירקות  חוץ מהערמונים. ואת התבלינים ומקפיצים יחד כ-5 דקות,  מחזירים את הבשר לסיר מוסיפים את היין ואת המים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי עד שהבשר מתרכך כשעה, לאחר כשעה מוסיפים את הערמונים ואם צריך מוסיפים עוד נוזלים ומבשלים עוד כ- 40 דקות.
מגישים חם לצד אורז וסלט ירקות טרי




תגובה 1:

  1. האם שעה + 40 דק' זה מספיק זמן לבשל את הבשר ?

    השבמחק