יום רביעי, 5 בפברואר 2014

מלאי כופתא

אוכל ממחוזות רחוקים תמיד מגיע עם ניחוח אחר, מפזר באוויר ריח של געגוע לטיול, לחוויות, לימים בהם כל מה שהיה מעניין הוא איפה נטייל הבוקר ואיזה אנשים חדשים נפגוש, ימים בהם הסתובבתי יחפה עם שיער ארוך פזור וסרט צבעוני קשור על הראש,  אוכל ממחוזות רחוקים תמיד לוקח את חווית האכילה למקום אחר, הפעם בחרנו בהודו, ארץ התבלינים הצבעוניים, מתכון שקיבלתי מחברה הודית,  מתכון שגרם לי בבוקר שבו בישלנו אותו להתרגש מהריח המדהים שיצא מהסיר, שילוב כל המרכיבים יצר רוטב עם ריח שישר לקח אותנו למחוזות אחרים, יש את הרגעים שצריך לטעום אוכל ומיד לעצום את העיניים, רגעים בהם בלוטות הטעם והזיכרון לוקחים אותנו ישר למקומות שאהבנו,
 הודו אהובתי...



מלאי כופתא 20 יחידות 
 לכופתא:
4 תפו"א מבושל  מקולף ומרוסק
3 כפות קשיו מרוסק
50 גרם קשיו שבור
200 גרם גבינה צפתית מגוררת
1/2 כפית מלח ומעט פלפל לבן
5 כפות שטוחות של קמח
 מחבת עמוקה ושמן  קנולה לטיגון.
לרוטב :
חצי כפית כמון, כפית שטוחה של זרעי כוסברה כתושים, 1 פלפל חריף – מומלץ אדום יבש צ'ילי , מקל קינמון, 6 עגבניות מרוסקות,
2 שיני שום כתושות, 1 בצל חתוך לקוביות קטנות, 5 כפות של קשיו או שקדים קצוצים, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום,  חצי כפית ג'ינג'ר כתוש , כפית שטוחה פפריקה  , 3 תרמילי הל כתושים, 250 מ"ל שמנת לבישול, חצי כפית פלפל לבן,  30גרם חמאה או שמן ( 3 -4 כפות)
להגשה : מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

הכנת הכופתא : מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים כדורים קטנים, מכניסים כדור לשמן ומטגנים מכל הכוונים, אם הכדור הראשון מתפרק מוסיפים עוד מעט קמח, חוזרים על הפעולה עם כל העיסה ומניחים את הכדורים המטוגנים על נייר סופג.
שלב ב: הרוטב: מניחים את החמאה או השמן בסיר רחב ומוסיפים את התבלינים: כמן, הל, כוסברה, מקל הקינמון, ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את שאר התבלינים, את השקדים והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות, מוסיפים את השמנת לבישול, מבשלים יחד עוד כ- 5 דקות, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים את כל הרוטב, מוסיפים את הכופתאות לעוד כ- 5 דקות על מנת שיקבלו את טעם הרוטב.

מגישים עם מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל.