יום רביעי, 12 בפברואר 2014

כיפת מוס שוקולד


לא באמת צריך יום אהבה כדי לאהוב, אהבה מתבטאת לא ביום אחד בשנה אלא  כל השנה בשיגרה של היום יום האפורה, אהבה מתבטאת בהקשבה טלפונית כשהצד השני צריך לדבר, אהבה מתבטאת כשמשהו קורה והדבר הראשון שעושים זה להתקשר לצד השני, אהבה מתבטאת במרחק, מרחק שנוסעים כשצד אחד צריך את הצד השני, כשצד אחד לא מרגיש טוב, כשצד אחד פשוט רוצה להרגיש את אותה הרגשה כשהדלת נפתחת אחרי נסיעה ארוכה. אהבה זה כשלא  צריך לנסות ולהרשים, לחייך חיוך מעושה, לצחוק גם כשלא צריך, כשאהבה נכונה היא מתבטאת בשתיקה, מספיק מבט אחד, אהבה היא כשצד אחד יכול להכיל את כל האהבה שיש לצד השני לתת, 2 חצאים שעושים את הכל שלם, כל הזמן לא רק יום אחד בשנה..





2 קופסאות קטנות של שמנת מתוקה ( 500 מ"ל)
חצי שקית של ג'לטין – כף
רבע כוס מים קרים
400 גרם שוקולד מריר או חלב
2 כפות מחית בטעם קרמל- מומלץ לא חובה
100 גרם שברי בוטנים או אגוזי לוז מסוכרים
1/2 1  כוסות פתיבר מפורר
30 גרם חמאה מומסת
כף קקאו
2 כפות סוכר
3 כפות חלב
50 גרם מרציפן מרודד וחתוך בעזרת חותכן לפרחים או לבבות

ההכנה:
 יש להצטייד בתבנית שקעים מסיליקון- מומלץ של חצי עיגול אבל אפשר גם תבנית שקעים רגילה.

בקערית קטנה מניחים  200 גרם שוקולד וחצי קופסא של שמנת מתוקה, ממיסים את השוקולד עם השמנת או מעל סיר עם אדים או בפולסים של 30 שניות בכל פעם במיקרוגל.
ממיסים את הג'לטין ברבע כוס מים קרים, מערבבים את השמנת והשוקולד לתערובת אחידה ומוסיפים את הג'לטין , מערבבים היטב כדי שלו יהיו גושי ג'לטין. מקציפים בקערה נפרדת את חצי קופסת השמנת המתוקה לקפצת ומערבבים אותה יחד עם תערובת השוקולד.
ממלאים את השקעים ומשאירים רווח קטן בסוף כדי שיהיה מקום לתחתית הקינוח.
מכניסים למקפיא.
בקערה נפרדת ממיסים את החמאה ומוסיפים את הסוכר, הקקאו, הפתיבר המרוסק, החלב ושברי הבוטנים יוצרים עיסה כמו של כדורי שוקולד ומשטחים בעזרת הידיים על נייר אפייה, מכניסים לעשר דקות למקרר ובעזרת חותכן עגול ( אפשר להשתמש בכוס מטבח) קורצים עיגולים בקוטר קטן מעט מקוטר תבנית השקעים, מוציאים את תבנית הסיליקון מהמקפיא- בערך אחרי חצי שעה ומשטחים מעל כל שקע עיגול שקרצנו מעיסת כדורי השוקולד.
מכניסים לפריזר לפחות לשלוש שעות- ניתן גם ללילה .
לציפוי הגנאש:
 בקערית ממיסים 200 גרם שוקולד עם 250 מ"ל שמנת מתוקה, מוציאים את תבנית הסיליקון והופכים כל שקע בעדינות ומחלצים את הקינוח, מניחים על רשת מעל נייר אפייה ושופכים מעל כל כיפה את ציפוי הגאנש, מקשטים בעזרת פרחי מרציפן, מאחסנים בפריזר  , מעבירים למקרר כשעה וחצי לפני ההגשה.




2 comments: