יום רביעי, 8 בינואר 2014

בראוניז עם שכבת קוקוס וגנאש

הבוקר בו עלה הבלוג לאוויר היה גשום ואצלנו בצפון היה גם מושלג, שנתיים אחרי באותו תאריך מצאנו עצמנו בסטודיו בתל אביב, בחוץ היה קר ואז הגיע אותו הרגע, השעה הזאת בערב שלי בא לאפות ולו בא משהו מתוק, שעה אחרי מצאנו עצמנו עם סכין, מיישרים קצוות של עוגה, ספק עוגה ספק חטיף, ערבוביה של בראוניס ,קוקוס ושוקולד, הרבה שוקולד.
פתאום הבנו איזו דרך עשינו מאז שעלה הבלוג לאויר, פתאום הבנו כמה אנחנו אוהבים את מה שאנחנו עושים, כמה הכל פה נכון. הוא סידר את קוביות העוגה אחת על השנייה, אני עמדתי ליד ושפכתי את השוקולד, מהצד זה היה נראה כאילו כל קומה מסמנת שנה לבלוג, עמדנו מצד בוהים במסך המחשב, היה משהו מהפנט בתמונה, לא יכולנו להפסיק להסתכל עליה, אלה הרגעים הקטנים שמבהירים לנו למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים, אלה  הרגעים הקטנים שאנחנו כבר רוקמים תוכניות לשנה שתיכנס, אלה הרגעים שלנו, הרגעים המתוקים..



לבראוניס
תבנית מלבנית בגודל של 20X30 ס"מ
150 גרם שוקולד מריר
2 כפות קקאו
2 ביצים שלמות + 2 חלמונים ( החלק הצהוב)
1/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח רגיל
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה

לשכבה השנייה:
2 כוסות קוקוס טחון
חצי כוס סוכר
3 חלבונים ( החלק הלבן)
לציפוי: 1 שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
ההכנה:
מחממים בסיר את החמאה, הסוכר, תמצית הוניל  והשוקולד עד להמסה, מסירים מהאש וטורפים  את הביצים ( אחת אחת) לתוך המסה, מוסיפים את הקקאו, הקמח והמלח.
משמנים את התבנית ( מומלץ להניח בתחתית נייר אפייה שייקל על חילוץ העוגה מהתבנית).
שופכים את מסת הבראוניס לתוך התבנית.
בקערה נקייה מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, מקפלים לתוך הקצף את 2 כוסות הקוקוס ומשטחים את מלית הקוקוס בעדינות מעל שכבת הבראוניס.
אופים כ- 20 – 30 דקות בחום של 180 מעלות עד שהקוקוס מקבל צבע שזוף בהיר.
מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
לציפוי: ממיסים יחד את השמנת והשוקולד עד לקבלת קרם שוקולד ( גנאש) ( מומלץ להמיס בפולסים של 40 שניות כל פעם במיקרוגל עד להמסה מוחלטת).

שופכים את ציפוי השוקולד על שכבת הקוקוס ומצננים. ניתן להגיש חם או קר.





9 תגובות:

  1. אני. הולכת. להכין. תודה.

    השבמחק
  2. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  3. האם לבסיס אפשר 100 גרם שוקולד מריר ו50 שוקולד חלב? והאם הגנאש הוא חובה או שאפשר בלי?

    השבמחק
  4. האם אפשר 100 גרם שוקולד מריר ו50 גרם שוקולד חלב? והאם הגנאש הוא חובה או שאפשר לוותר עליו?

    השבמחק
  5. אינס שילת היקירה!
    זה בהחלט מתכון שאני הולכת לנסות לסופ'ש!
    תודה ענקית:-)
    דבר נוסף , אני מנסה לעקוב אחרייך באינסטגרם אבל משום מה אני לא מצליחה! איך אפשר לטפל בזה?

    השבמחק
  6. אינס שלום,

    קודם כל תודה על המתכון - הכנתי ויצא מעולה!
    אני מקווה שתסלחי לי שהעזתי קצת לשנות את המתכון - הפכתי אותו לפרווה 100%. חמאה החלפתי במרגרינה והכנתי את הגנש על בסיס קרם קוקוס.

    תודה,
    איליה

    השבמחק
  7. ניאמממ איזה תמונות הורסות...
    אלה עם השוקולד הנוזל מעל הן ממש פשעעעע!
    מתה על שילוב הטעמים הזה, נראים כמו בראוניס מעולים!

    השבמחק
  8. מסת הבסיס קצת כבדה . ככה היא צריכה להיות או שאני מפספסת משהו

    השבמחק
  9. נראה סוףףף!!
    אפשר להמיר את החמאה בשמן??

    השבמחק