יום רביעי, 1 בינואר 2014

עוגת תפוז, וקוקוס מצופה בקרם שמנת


שנה חדשה מתחילה בהחלפת מספר, שנה חדשה מתחילה במשאלות קטנות, שנה חדשה מתחילה בהבטחות לעצמנו, תקווה פנימית שנצליח להגשים את אותם חלומות שעדיין במגירה, להשיג הצלחה בעבודה, לטייל במקום שחלמנו, או אפילו לאזור אומץ ולומר למישהו שאתה אוהב..
עוגת שכבות של חורף, שכבות בטעם תפוז וקוקוס, שכבות עם קרם שמנת  וקוקוס קלוי, שכבות שכולן מבשרות התחלה טובה, התחלה מתוקה, התחלה של משהו חדש ובוהק, כמעט כמו השלג שירד ביום בו הכנו את העוגה.
אני אוהבת שינויים, אוהבת התחלות ואוהבת יותר את הציפייה, הציפייה לאותו חלום שיתגשם כי אחרי שזה קורה הוא מתוק אפילו עוד יותר, זה רק מזכיר לנו שלא צריך להתפשר בחיים, ברור לי ששנת 2014 הולכת להיות שנה כזאת, שנה של הגשמות..






 ל- 2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית בקוטר 26 עגולה
לעוגה:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
4 כפות של קוקוס טחון
2.5 כוסות של קמח תופח
1 כף גרירת לימון
4 ביצים
1+1/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קנולה

לציפוי:
 1 חבילה של שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, 1 פודינג וניל.
חצי כוס של קוקוס קלוי

ההכנה: ( מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות)
מקציפים יחד את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה, מוסיפים את השמן, תמצית הוניל, גרירת התפוז ומיץ התפוזים וממשיכים להקציף עוד כ- 4 דקות, מוסיפים בקיפולים עדינים את הקמח התופח והקוקוס, משמנים תבנית ומפזרים  עליה מעט סוכר, שופכים את הבלילה ואופים 30-40 דקות, ניתן לבדוק מוכנות ע"י נעיצת שיפוד מעץ בעוגה ואם הוא יוצא עם פירורים לחים סימן שהעוגה מוכנה.
 מצננים את העוגה ופורסים אותה ל- 2 או ל- 3 שכבות.
מקציפים יחד את החלב, השמנת והפודינג לקרם.  
ממלאים כל שכבה בקרם השמנת, מצפים את העוגה ומפזרים מסביב קוקוס קלוי, שומריים בקירור עד להגשה.