דילוג לתוכן הראשי

ניוקי ערמונים


"אוכל עושה בית" אוכל עושה את ארבעת הקירות לבית, למקום בו מרגישים אהובים, למקום בו מרגישים חוף מבטחים, מקום בו אפשר להשאיר את כל הדאגות מחוץ לדלת .
אוכל מסתיר סודות, אוכל עושים מתוך הלב, איך שהלב מרגיש כך תצא המנה, יש משהו בצינורות הניוקי שמצביע על גודל הלב, כגודל הניוקי כך גדול הלב, יש משהו בערמונים שמזכירים לב, קשים מבחוץ רכים ונעימים מבפנים.
מנה של חורף שהופכת כל חלל גדול ברגע לבית, בית מוקף באהבה וחום, צלחת לבנה ערמונים, ניוקי, פרמז'ן ובזיליקום.
"החומרים מהם עשויה האהבה".... 




  ניוקי ערמונים  (3-4 מנות):

2  שקיות של ערמונים בואקום מוכנים לאכילה ( 1/2 כוס ערמונים לניוקי והשאר לרוטב )

3 תפוחי אדמה  גדולים 1+1/3כוסות קמח לבן
2  חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
4 כפות  גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח דק
קמצוץ של אגוז מוסקט

1 כוס מלח גס- לאפייה של תפוחי האדמה
לרוטב:
 50 גרם גבינת פרמז'ן
1 שמנת לבישול
ערמונים מוכנים לאכילה  ( שקית וחצי)
מלח, פלפל שחור גרוס
1 שן של שום כתושה
עלי בזיליקום טרי – כחצי כוס

ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה. לוקחים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומניחים עליה את תפוחי האדמה. אופים את תפוחי האדמה  עד שהם רכים לגמרי.
  2. מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה, מוסיפים את הערמונים ומועכים שוב.
  3. מוסיפים את שאר החומרים לקערה- לשים לב שלא יהיה מגע ישיר של תפ"א החם והחלמונים.
  4. לשים לבצק גמיש ולא דביק- ניתן להשתמש בקצת שמן זית בלישה אם נדבק 
  5. עובדים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים גלילים
  6. מכינים מראש סיר גדול עם מים וכף של מלח ומחממים עד שמבעבע.
  7. חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים ומניחים על מגש מקומח, מניחים את הניוקי בתוך המים הרותחים, כשהם צפים מרימים בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים במחבת רחבה את השמנת  לבישול ואת השום, כהשמנת מתחילה לבעבע מוסיפים את הערמונים, מלח ופלפל, מוסיפים את הניוקי, עד שהוא סופג את הרוטב, מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום טריים.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה