יום רביעי, 22 בינואר 2014

ניוקי ערמונים


"אוכל עושה בית" אוכל עושה את ארבעת הקירות לבית, למקום בו מרגישים אהובים, למקום בו מרגישים חוף מבטחים, מקום בו אפשר להשאיר את כל הדאגות מחוץ לדלת .
אוכל מסתיר סודות, אוכל עושים מתוך הלב, איך שהלב מרגיש כך תצא המנה, יש משהו בצינורות הניוקי שמצביע על גודל הלב, כגודל הניוקי כך גדול הלב, יש משהו בערמונים שמזכירים לב, קשים מבחוץ רכים ונעימים מבפנים.
מנה של חורף שהופכת כל חלל גדול ברגע לבית, בית מוקף באהבה וחום, צלחת לבנה ערמונים, ניוקי, פרמז'ן ובזיליקום.
"החומרים מהם עשויה האהבה".... 




  ניוקי ערמונים  (3-4 מנות):

2  שקיות של ערמונים בואקום מוכנים לאכילה ( 1/2 כוס ערמונים לניוקי והשאר לרוטב )

3 תפוחי אדמה  גדולים 1+1/3כוסות קמח לבן
2  חלמונים
30 גרם חמאה מומסת
4 כפות  גבינת פרמזן מגוררת
1 כף מלח דק
קמצוץ של אגוז מוסקט

1 כוס מלח גס- לאפייה של תפוחי האדמה
לרוטב:
 50 גרם גבינת פרמז'ן
1 שמנת לבישול
ערמונים מוכנים לאכילה  ( שקית וחצי)
מלח, פלפל שחור גרוס
1 שן של שום כתושה
עלי בזיליקום טרי – כחצי כוס

ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום הכי גבוה. לוקחים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מלח גס ומניחים עליה את תפוחי האדמה. אופים את תפוחי האדמה  עד שהם רכים לגמרי.
  2. מרוקנים את תוכן תפוחי האדמה ומועכים בתוך קערה, מוסיפים את הערמונים ומועכים שוב.
  3. מוסיפים את שאר החומרים לקערה- לשים לב שלא יהיה מגע ישיר של תפ"א החם והחלמונים.
  4. לשים לבצק גמיש ולא דביק- ניתן להשתמש בקצת שמן זית בלישה אם נדבק 
  5. עובדים על משטח מקומח, מחלקים את הבצק לכדורים ויוצרים גלילים
  6. מכינים מראש סיר גדול עם מים וכף של מלח ומחממים עד שמבעבע.
  7. חותכים לחתיכות בגודל שאוהבים ומניחים על מגש מקומח, מניחים את הניוקי בתוך המים הרותחים, כשהם צפים מרימים בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים במחבת רחבה את השמנת  לבישול ואת השום, כהשמנת מתחילה לבעבע מוסיפים את הערמונים, מלח ופלפל, מוסיפים את הניוקי, עד שהוא סופג את הרוטב, מסירים מהאש, מפזרים מעל גבינת פרמז'ן ועלי בזיליקום טריים.