יום רביעי, 29 בינואר 2014

מרק תרד חצילים וחומוס

 ויש את הימים בחורף בהם כ"כ קר בחוץ שכל מה שרוצים הוא להניח את היד על קערית חמה של מרק.
בחוץ היה קר, בבית התנגן לו שיר של ה- Dire straits  הוא מול המחשב, אני במטבח, מבשלים, מעצבים, מצלמים, כמו שזה נראה מזג האוויר רק הולך ומתקרר, ידעתי כבר שמחר הולך להיות לו יום עמוס, יום בו מגיעים מאוחר, ביננו מה יותר כייף מלהגיע אחרי יום ארוך כזה לפתוח את המקרר ולמצוא שם סיר מרק. תרד, חומוס, קישואים, חצילים, לימון, כולם בקערית חמה, קערית עושה את החורף להרבה יותר כייפי.
מרק עושים ממה שיש במקרר, הטעמים מגיעים כבר מתוך הסיר, מתוך הבית, מתוך החורף, מתוך הלב.


למרק:
2 כוסות תרד חתוך לחתיכות גסות
1 כוס של גרגירי חומוס שהושרו ללילה במים
1 חציל חתוך לקוביות
1 בצל סגול קצוץ
2 קישואים פרוסים לפרוסות דקות- לא חובה
1 כפית של זרעי כוסברה קצוצים
1/2 כפית כורכום
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק- לא חובה
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1 גבעול של סלרי קצוץ
 
ההכנה:
מניחים בסיר עמוק 2 כפות שמן זית ואת הבצל , מטגנים 3 דקות ומוסיפים את התרד, הסלרי, החומוס והתבלינים , מערבבים היטב ומוסיפים את קוביות החציל והקישואים, מוסיפים 4-5 כוסות מים וכשהמרק רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים מיץ לימון, מבשלים עם כיסוי חלקי עד שהחומוס מתרכך.
מגישים חם.